Galaxy Note 7 ar putea fi dotat cu funcție de scanare a irisului

Galaxy Note 7 ar putea fi dotat cu funcție de scanare a irisului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iul 2016

Galaxy Note 7 ar putea deveni primul smartphone Samsung care folosește o măsură biometrică de securitate de scanare a irisului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Informația că Note 7 va include o funcție de securitate ce realizează autentificarea utilizatorului prin scanarea irisului este vehiculată de luni bune, însă, pentru prima oară, acum există și imagini care să o susțină.

Asus lansează primul smartphone cu noua platformă Snapdragon 821 CITEȘTE ȘI Asus lansează primul smartphone cu noua platformă Snapdragon 821

Publicate pe Weibo, Twitter-ul chinezesc, imaginile înfățișează procesul de configurare a scanerului. Pentru înregistrarea irisului, utilizatorul trebuie să parcurgă anumiți pași, într-un mod similar deja banalei înregistrări a amprentelor pe smartphone-urile cu scaner de amprente.

Ceea ce nu este clar, dar foarte important, e modul de funcționare și nivelul de acuratețe al noii facilități. Utilizatorii își mai aduc, probabil, aminte câtă bătaie de cap presupunea folosirea primului scaner de amprente de pe un telefon Samsung și de câte ori trebuia să pui degetul pe scanner până când reușeai să deblochezi ecranul.

Galaxy Note 7 ar putea fi dotat cu funcție de scanare a irisului

Samsung nu va fi primul producător care-și dotează telefoanele cu scanner pentru irisul ochiului. În China, ZTE și Alcatel, printre alții, comercializează deja astfel de dispozitive. Însă, Samsung va reuși, totuși, să ia fața rivalilor de la Apple.

Samsung a anunțat miercuri că prezentarea oficială a lui Note 7 va avea loc pe 2 august. Pentru prima oară de la debut, un telefon din seria Galaxy Note nu va fi lansat în luna septembrie. Samsung a preferat să devanseze lansarea pentru a se bucura de promovare și vânzări inițiale neafectate de lansarea viitorului model de iPhone.

Galaxy Note 7 ar putea fi dotat cu funcție de scanare a irisului

Note 7 va fi dotat cu un ecran curbat și va avea un design similar smartphone-ului Galaxy S7, lansat în primăvară. De asemenea, este foarte posibil ca noul device să folosească recent lansata platformă Snapdragon 821, care promite un sport de 10% a vitezei de procesare.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy
note 7
smartphone
android