Albumul ”Thriller” al cântărețului Michael Jackson, cel mai vândut disc din toate timpurile, a stabilit un nou record

Albumul ”Thriller” al cântărețului Michael Jackson, cel mai vândut disc din toate timpurile, a stabilit un nou record
scris 17 feb 2017

Megastarul Michael Jackson a stabilit un nou record în industria muzicală grație albumului ”Thriller”, cel mai bine vândut disc în Statele Unite din toate timpurile, după ce reprezentanții Recording Industry Association of America (RIAA) au anunțat, joi, că vânzările aferente acestui material discografic au depășit - după modificarea regulamentelor RIAA, pentru a include și platformele online - pragul de 33 de milioane de unități, informează BBC.com.

Noul record a fost omologat de reprezentanții RIAA, la un an după debutul acestui material discografic pe platformele de streaming muzical, scrie News.ro.

Albumul ”Thriller”, care conține o serie de piese celebre din repertoriul cântărețului Michael Jackson, precum ”Beat It”, ”Thriller” și ”Billie Jean”, a fost lansat în epoca de aur a industriei discurilor pe vinil, stimulată de difuzările de videoclipuri pe postul de televiziune MTV.

Vânzările de albume au cunoscut o scădere considerabilă în deceniile care au urmat, în special în ultimii 10 ani, în paralel cu dezvoltarea ascultării de muzică pe internet, chiar dacă streamingul (ascultare fără descărcare) a generat beneficii financiare.

Pe locul al doilea în topul celor mai bine vândute albume din Statele Unite se află materialul discografic ”Their Greatest Hits (1971-1975)” al grupului Eagles, care s-a vândut în 29 de milioane de copii.

Moștenitorii lui Michael Jackson afirmă că albumul ”Thriller” s-a vândut în peste 105 milioane de copii pe plan global, deși datele referitoare la vânzările mondiale de discuri sunt dificil de cuantificat.

FOTO Limuzina lui Corneliu Vadim Tudor, un Chrysler LX 300C, licitat la Artmark cu un preț de pornire de 3.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Limuzina lui Corneliu Vadim Tudor, un Chrysler LX 300C, licitat la Artmark cu un preț de pornire de 3.000 de euro

Albumul ”Bad” al cântărețului Michael Jackson, lansat în 1987, s-a vândut la rândul său în peste 10 milioane de copii în Statele Unite, au dezvăluit reprezentanții RIAA.

Michael Jackson (29 august 1958 - 25 iunie 2009) a fost un cântăreț, compozitor, dansator și coregraf american, supranumit ”regele muzicii pop”. S-a remarcat încă din copilărie, în calitate de membru al grupului Jackson Five, și a devenit apoi, după ce și-a lansat cariera solo, unul dintre cei mai apreciați artiști ai planetei. A lansat numeroase albume de succes, precum ”Thriller”, ”Bad” și ”Dangerous”, iar single-urile și discurile sale s-au vândut în aproximativ 1 miliard de copii pe plan mondial.

Michael Jackson a câștigat 15 premii Grammy (dintre care două trofee onorifice), 26 American Music Awards (mai mult decât oricare alt artist solo), a fost recompensat cu două stele pe Walk of Fame din Hollywood - în 1980, ca membru al grupului Jackson Five, și în 1984, ca artist solo - și a fost inclus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame - în calitate de membru al grupului Jackson Five, în 1997, și ca artist solo, în 2001.

Cu o viață personală marcată de numeroase controverse și apariții publice intens mediatizate, Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic, pe care starul american îl utiliza ca somnifer. Artistul efectua în acea perioadă o serie de repetiții intense pentru ultimul său turneu din carieră, ”This Is It Tour”, care ar fi trebuit să includă 50 de show-uri și să înceapă în iulie 2009, la Londra.

După decesul cântărețului american, custodia celor trei copii ai lui -  Prince Michael Jackson I, (născut pe 13 februarie 1997), Paris Katherine Jackson (născută pe 3 aprilie 1998) și Prince Michael Jackson II (supranumit ”Blanket”, născut pe 21 februarie 2002) - a fost încredințată mamei megastarului, Katherine Jackson.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
thriller
michael jackson
cel mai vandut disc