Un miliardar indian finanțează cel mai scump film despre epopeea ”Mahabharata”

Un miliardar indian finanțează cel mai scump film despre epopeea ”Mahabharata”
scris 18 apr 2017

Un miliardar indian, stabilit în Golf Persic, va finanța cel mai scump film din istoria cinematografiei indiene, investind 150 de milioane de dolari într-un lungmetraj despre epopeea ”Mahabharata”, scrie AFP.

Costul acestei producții în două părți va depăși recordul actual deținut de ”Baahubali”, producție care a avut nevoie de 45 de milioane de dolari, scrie News.ro.

Omul de afaceri B.R. Shetty, care locuiește în Emiratele Arabe Unite, a transmis într-un comunicat de presă că speră să vadă lungmetrajul ”adaptat în mai mult de 100 de limbi și să impresioneze mai mult de trei miliarde de oameni din toată lumea”.

Text reprezentativ pentru cultura indiană, ”Mahabharata”, este o mare epopee mitologică hindusă. A fost de mai multe ori adaptat pentru ecran, de menționat fiind seria populară din anii 1980.

Filmările, conduse de regizorul V.A Shrikumar Menon, ar trebui să debuteze la finalul anului viitor. Premiera este prevăzută pentru 2020.

Italienii fac inventarul monedelor aruncate anul trecut în Fontana di Trevi: 1,5 milioane dolari CITEȘTE ȘI Italienii fac inventarul monedelor aruncate anul trecut în Fontana di Trevi: 1,5 milioane dolari

Acest anunț vine după apariția celei de-a doua părți din ”Baahubali”, așteptat în India ca blockbuster-ul anului.

Cu toate că bugetele producțiilor indiene sunt în creștere, ele sunt departe de nivelul celor de la Hollywood, unde o mare producție poate ajunge să coste mai mult de 200 de milioane de dolari. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
mahabharata