Lucrări de Jules Perahim, Paul Ackerman și Harry Guttman, în "Licitația unei colecții suprarealiste", la Artmark

Lucrări de Jules Perahim, Paul Ackerman și Harry Guttman, în "Licitația unei colecții suprarealiste", la Artmark

"Păsări zburând peste cerul în flăcări (Oiseaux mouches sur ciel en flamme)", de Jules Perahim

scris 17 apr 2017

Lucrări ale artiștilor Jules Perahim, Paul Ackerman și Harry Guttman vor fi scoase la vânzare în "Licitația unei colecții suprarealiste", care va avea loc la Artmark, pe 4 mai, de la ora 19.30.

"Revoluția imposibilă (La Révolution impossible)", de Jules Perahim, lucrare din 1970, are o valoare estimată între 12.000 și 18.000 de euro. Alte patru loturi semnate tot de Jules Perahim sunt scoase la licitație pe 4 mai: "Calmul pasiunilor (Le calme des passions)", "Păsări zburând peste cerul în flăcări (Oiseaux mouches sur ciel en flamme)", "Pești zburători (Poissons volages)", "Ecoul și ecoul său (L'echo et sa multiplication)".

Operele celor trei preprezentanți al suprarealismului prezintă imagini ce vizează subconștientul și lumea visului, scrie News.ro.

Un "Peisaj citadin", de Harry Guttman, se vinde cu 4.500 de euro, iar un "Număr de magie" - cu 2.200 de euro. Lucrările lui sunt pline de culori. La fel și "Ierusalim", estimat între 800 și 1.200 de euro.

Japonezii au rămas fără chipsuri din cartofi, după un număr record de taifunuri în nordul țării CITEȘTE ȘI Japonezii au rămas fără chipsuri din cartofi, după un număr record de taifunuri în nordul țării

Tablourile lui Paul Ackerman sunt cu o tușă mult mai "groasă", cu nuanțe închise, compoziții abstracte și peisaje suprarealiste.

Artmark prezintă pe 4 mai și obiecte "imagini ale sacrului": fie că este vorba de o “Tora” sau de o psaltire coptă, de un monumental “Corpus Christi” din bronz sau de o umilă icoană pe lemn, toate amintesc de perpetua căutare și “întruchipare” a divinului. "Licitația imagini ale sacrului" începe la ora 20.00, la Palatul Cesianu-Racoviță. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
jules perahim
paul ackerman