VIDEO Aleea Aisbergurilor - Newfoundland, noua atracție turistică a Canadei

VIDEO Aleea Aisbergurilor - Newfoundland, noua atracție turistică a Canadei
scris 20 apr 2017

Newfoundland, supranumită ”Aleea Aisbergurilor”, a devenit noua atracție turistică a Canadei în urmă cu câteva zile. Un oraș din această provincie a sărbătorit Paștele din 2017 într-un mod diferit față de anii trecuți, odată cu apariția în regiune a unui ”vizitator” special - un aisberg uriaș, informează independent.co.uk.

Ferryland, o localitate aflată la o oră de mers cu automobilul față de orașul St. John de pe coasta estică a Canadei, a devenit un veritabil ”magnet” pentru localnici și pentru turiști, în weekendul de Paște, atunci când în larg și-a făcut apariția un aisberg uriaș, într-o nuanță albăstruie, care, datorită dimensiunilor sale impresionante, a făcut ca locuințele, mașinile și oamenii de pe țărm să pară niște pitici, scrie News.ro.

Micul oraș canadian oferă o vedere directă spre ”Aleea Aisbergurilor” - denumită astfel deoarece, din primăvară și până în septembrie, aisbergurile se desprind cu regularitate din banchiza Antarcticii și plutesc spre sud, pe lângă coastele provinciei Newfoundland și Labrador.

Peste 600 de aisberguri s-au desprins din banchiză și s-au topit deja în Atlanticul de Nord în acest an. Prin comparație, numărul lor a fost de 687 pe parcursul întregului an 2016.

Experții consideră că numărul uriaș de aisberguri din acest început de an care plutesc pe lângă Newfoundland se datorează unor vânturi puternice și încălzirii globale.

Premierul May va promite înainte de alegeri să pună capăt circulației libere a persoanelor din UE în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Premierul May va promite înainte de alegeri să pună capăt circulației libere a persoanelor din UE în Marea Britanie

Deși cele mai multe dintre aisberguri plutesc fără probleme spre sud, pe lângă coasta canadiană, noul ”vizitator” din Ferryland pare că a rămas blocat, a dezvăluit primarul din localitate, Adrian Kavanagh, pentru The Canadian Press. Plaja locală a fost împânzită de vizitatori în timpul weekendului, așa cum era de așteptat. Întrucât aisbergul nu se mai mișcă, autoritățile se așteaptă ca numărul vizitatorilor să crească și mai mult în zilele următoare.

Fotografii ale aisbergurului au fost deja publicate pe rețelele de socializare. În una dintre ele se poate vedea chiar și un elicopter care a coborât pe aisberg.

”Acesta este cel mai mare pe care l-am văzut vreodată în regiunea noastră”, a spus primarul Adrian Kavanagh.

Potrivit autorităților locale, în Ferryland vor sosi în viitorul apropiat tot mai mulți turiști. Alte șase aisberguri de mari dimensiuni, aflate în apropiere, ar putea să plutească pe lângă coasta canadiană, dacă vânturile se vor înteți și vor bate în direcția potrivită.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aleea aisbergurilor
newfoundland