Arabia Saudită ar discuta cu firme de capital de risc precum Andreessen Horowitz crearea unui fond de 40 de miliarde de dolari pentru investiții în AI

Arabia Saudită ar discuta cu firme de capital de risc precum Andreessen Horowitz crearea unui fond de 40 de miliarde de dolari pentru investiții în AI
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Fondul suveran de gestionare a averilor al Arabiei Saudite discută cu firma americană de capital de risc Andreessen Horowitz și cu alte companii crearea un fond de 40 de miliarde de dolari pentru a investi în inteligența artificială, potrivit unui articol publicat de The New York Times, care a fost confirmat ulterior de surse CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Inițiativa, despre care două persoane care au cunoștință de acest lucru au declarat pentru CNBC că este discutată de luni de zile, ar urma să formeze un parteneriat între Fondul de Investiții Publice (PIF), de 925 de miliarde de dolari, al Arabiei Saudite și Andreessen Horowitz, una dintre cele mai mari firme de capital de risc din Silicon Valley, scrie News.ro

DOCUMENT Modificări în proiectul care clarifică situația întreprinderilor legate la microîntreprinderi - precizare pentru norma de venit și numirea/revocarea administratorului CITEȘTE ȘI DOCUMENT Modificări în proiectul care clarifică situația întreprinderilor legate la microîntreprinderi - precizare pentru norma de venit și numirea/revocarea administratorului

Sursele au subliniat că discuțiile nu au fost încă finalizate și au refuzat să fie numite din cauza restricțiilor de a vorbi cu presa. Sursele au mai spus că nu au cunoștință de alte potențiale părți participante la discuții, în afară de Andreessen Horowitz și PIF.

PIF și Andreessen Horowitz nu au răspuns imediat la cererea de comentarii a CNBC.

PIF-ul Arabiei Saudite a fost într-o campanie de achiziții, deoarece încearcă să diversifice veniturile regatului dincolo de petrol, un pilon cheie al inițiativei Vision 2030 a Prințului Moștenitor Saudit Mohammed bin Salman.

Fondul a investit miliarde de dolari în achiziții de participații și în fonduri comune cu mari companii internaționale precum Uber, Bank of America, Citi, SoftBank și Blackstone.

Andreessen Horowitz, cu active gestionate de 35 de miliarde de dolari, a susținut companii de succes precum Airbnb, Coinbase, Facebook și Slack și are în portofoliu aproape 100 de startupuri legate de AI.

Cofondatorul Marc Andreessen a scris într-o postare pe blog pe site-ul companiei, în iunie 2023, că ”pericolul a de a nu urmări în mod agresiv dominația globală a AI... este considerabil”.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudită
andreessen horowitz
ai