Celularul bate computerul la trafic pe net, firmele își schimbă strategia de marketing

Celularul bate computerul la trafic pe net, firmele își schimbă strategia de marketing
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 2 feb 2017

Procentul utilizatorilor de Internet care se conectează folosind telefonul mobil a crescut puternic în ultimii ani, de la 58,8%, în 2014, la 71,6%, până anul trecut, ponderea fiind alimentată și de numeroase firme care și-au dezvoltat afacerea cu ajutorul soluțiilor telecom, relevă ultimele date centralizate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Studiul apare în contextul în care, recent, gigantul Google anunța că, pentru prima dată, mai mult de jumătate din căutările efectuate la nivel mondial pe motorul său au fost realizate pe telefonul mobil, depășindu-le pe cele efectuate de pe computerele personale.

Astfel, telefoanele mobile au devenit instrumentele cel mai des utilizate pentru căutări pe Google, care prelucrează peste 100 de miliarde de căutări pe lună.

Este practic semnalul pentru antreprenori ca, înainte de a-și scrie sau actualiza strategia de marketing online, să decidă și pentru ce dispozitiv își vor pregăti website-ul, astfel încât produsele lor să ajungă mai ușor la clienți.

Iar înainte de a trece la această strategie de marketing este bine să arunce un ochi și pe o altă informație din studiu: 66% dintre utilizatorii internetului au aflat despre un produs în mediul online, prin intermediul motoarelor de căutare, site-urilor, rețelelor de socializare.

România depășește inclusiv Germania și Polonia în ceea ce privește gradul de utilizare a smartphone-urilor la cumpărarea produselor, 34% dintre români folosind telefonul în acest sens față de 29% în Germania și Polonia, relevă aceleași date.

Totuși, unii dintre oamenii de afaceri, asaltați de avalanșa ofertelor, încă au rețineri în a alege un serviciu cu ajutorul căruia să își atragă mai mulți clienți, temându-se de costuri ascunse.

La Vodafone, temerile companiilor în privința costurilor nu au corespondent în realitate, un exemplu fiind suita Flexi Net, cu net arhisuficient.

Comerțul online a explodat ca profit în buzunarul firmelor care au înțeles lecția: nu mai număra minute, concentrează-te pe business! CITEȘTE ȘI Comerțul online a explodat ca profit în buzunarul firmelor care au înțeles lecția: nu mai număra minute, concentrează-te pe business!

Cele trei abonamente cu prețuri cuprinse între 9 și 13 euro includ, pe lângă internet nelimitat în prima lună de abonament, trafic național în roaming reportabil până la 6 luni si tablete Vodafone, Lenovo și Samsung.

Abonamentele beneficiază de trafic de Internet la viteze 4G+ de până la 225 Mbps download și 50 Mbps upload.

Dincolo de mobilitate, importantă este și securitatea datelor transferate de pe telefonul mobil.

Spre exemplu, utilizarea tot mai frecventă a dispozitivelor mobile pentru tranzacțiile bancare ale companiilor poate pune în pericol fondurile acestora, având în vedere faptul că amenințările cibernetice mobile au devenit mult mai răspândite în ultimii ani, fiind la fel de periculoase pentru utilizatori ca amenințările ce vizează computerele.

Un studiu recent arată că peste 30% din companii folosesc dispozitive mobile pentru a accesa conturile bancare ale organizației și pentru a realiza tranzacții financiare. Mai mult, unul din doi manageri de top a depus sume de bani în conturile companiei prin intermediul unei aplicații mobile bancare.

Lipsa unei soluții de securitate cibernetică poate aduce prejudicii enorme utilizatorilor de servicii de telecomunicații mobile, așa cum s-a întâmplat recent unei companii din Buzău, care a fost fraudată cu 37 milioane de euro, dintr-o singură tranzacție.

Astfel de situații pot fi evitate cu ajutorul unei soluții dedicate, cum este Vodafone Secure Net, inclusă în abonamentele Flexi Net, care asigură protecție atunci când navighezi în rețeaua operatorului.

Smartphone-ul sau alte dispozitive mobile sunt protejate împotriva virușilor, fișierelor periculoase și a amenințărilor online.

Odată serviciul activat, dacă încerci să descarci un fișier periculos sau să navighezi pe un site dăunător, Secure Net va bloca accesul și te va notifica.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafic pe net
vodafone
flexi net