Cererea de suspendare a hotărârii de intrare în faliment a Rapidului, respinsă de Curtea de Apel București

Cererea de suspendare a hotărârii de intrare în faliment a Rapidului, respinsă de Curtea de Apel București
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2016

Cererea de suspendare a hotărârii de intrare în faliment a Clubului de Fotbal Rapid a fost respinsă, joi, de Curtea de Apel București, astfel că procedura de lichidare va continua, decizie în urma căreia, cel mai probabil, LPF va exclude formația giuleșteană din sezonul următor al Ligii I.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

“Respinge cererea de suspendare provizorie ca neîntemeiată. Fără cale de atac”, se arată în decizia instanței.

Cererea a fost înregistrată săptămâna trecută la Tribunalul București, însă instanța și-a declinat competența judecării cauzei, dosarul ajungând la Curtea de Apel București, scrie News.ro.

Avocații clubului Rapid București au solicitat instanței suspendarea, pe calea ordonanței președințiale, a executării deciziei din 13 iunie a Tribunalului București prin care s-a dispus intrarea clubului în faliment.

Reprezentanții clubului Rapid spunea că cererea a fost depusă, din greșeală, de avocați la Tribunalul București.

În 13 iunie, Tribunalul București a decis intrarea în faliment a societății Fotbal Club Rapid.

Șapte cluburi de fotbal din Spania trebuie să returneze ajutoarele publice considerate ilegale de CE CITEȘTE ȘI Șapte cluburi de fotbal din Spania trebuie să returneze ajutoarele publice considerate ilegale de CE

“În temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței ridică dreptul de administrare al debitorului și dispune dizolvarea societății debitoare”, se arată în decizia pronunțată în 13 iunie de Tribunalul București.

Instanța a dispus sigilarea bunurilor din averea FC Rapid și trimiterea de notificări tribunalelor din alte județe în care clubul are bunuri, în vederea sigilării, prin lichidatorul judiciar.

În termen de zece zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului, gestiunea averii trebuie predată de la debitor la lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până la deschiderea procedurii.

“Dispune întocmirea și predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele și adresele creditorilor și toate creanțele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii”, se mai arată în decizia instanței.

Tribunalul București a stabilit mai multe termene limită, respectiv:

- înregistrarea cererii de admitere a creanțelor menționate la articolul 108 alin. (2) din lege, în vederea întocmirii tabelului suplimentar - 28.07.2016;

- verificarea creanțelor menționate la articolul 108 alin. (3) din lege, de întocmire, afișare și comunicare a tabelului suplimentar al acestora - 26.08.2016;

- termenul de depunere la tribunal a contestațiilor - 16.09.2016;

- termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidate - 26.09.2016.

Cabinetul Individual de Insolvență Brihac Aurel a fost numit de instanță lichidator judiciar.

“Pune în vedere lichidatorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată și dispune îndeplinirea formalităților privind menționarea la registrul comerțului a reprezentanților permanenți ai săi. În temeiul art. 108 alin 1 și 2 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenței, dispune ca lichidatorul judiciar să trimită o notificare, în condițiile art 61 alin 3 din lege, privind intrarea debitorului în procedura falimentului prin procedura generală, ridicarea dreptului de administrare și dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor menționați în lista depusă de debitor/administratorul judiciar, menționată la art. 107 alin. 2 lit. e), debitorului și oficiului registrului comerțului sau, după caz, registrului societăților agricole în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea mențiunii. Se va dispune plata onorariului și a cheltuielilor de procedura din averea debitoarei cu respectarea ordinii de prioritate prevăzută de Legea cu nr. 85/2006 pentru plata creanțelor”, potrivit deciziei instanței.

Termenul pentru continuarea procedurii a fost stabilit la 30 septembrie 2016.

Tribunalul Prahova a dispus începerea procedurii falimentului SC Petrolul Ploiești CITEȘTE ȘI Tribunalul Prahova a dispus începerea procedurii falimentului SC Petrolul Ploiești

Instanța arăta că decizia poate fi contestată cu recurs, în termen de șapte zile de la comunicare. 

Conducerea FC Rapid arăta atunci că Tribunalul București a decis în mod eronat intrarea în faliment a societății care administrează clubul, astfel că hotărârea va fi contestată, iar echipa își va continua activitatea.

"Hotărârea pronunțată în ședința tribunalului București în data de 13.06 este una intermediară, ce poate fi atacată. iar avocații ce ne reprezintă vor înainta recursul în termenul hotărât de distanță, folosind toate armele pentru a o anula. Avem toate motivele să credem că această primă decizie a fost luată prea repede și este o eroare.În primul rând clubul are un plan de reorganizare bine pus la punct (valabil până în aprilie 2017), pe care l-a respectat și da, putem afirma fără frică, faptul că în ceea ce privește acest plan suntem cu datoriile la zi. Mai mult, FC Rapid a prezentat dovezi concrete care confirmă faptul că putem asigura bugetul necesar în anul competițional 2016/2017. Respectarea planului de reorganizare nu va fi afectată cu nimic. Drept urmare suntem ferm convinși că instanța superioară va reanaliza și va reveni asupra hotărârii luate, pronunțând la următorul termen o decizie favorabilă. Cel mai important, vă informăm că FC Rapid București își continuă activitatea, fără a fi afectat de această primă decizie a instanței.", se arăta într-un comunicat al FC Rapid.

Echipa Rapid a reușit promovarea în Liga I, la finalul sezonului trecut, după un an petrecut în eșalonul secund. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rapid
liga 1
faliment