Decathlon nu mai vinde caiace în nordul Franței pentru a-i descuraja pe migranți să traverseze Canalul Mânecii

Decathlon nu mai vinde caiace în nordul Franței pentru a-i descuraja pe migranți să traverseze Canalul Mânecii
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2021

Retailerul francez de articole sportive Decathlon a decis să nu mai vândă caiace și alte mici ambarcațiuni la patru din magazinele sale din nordul Franței, în ideea de a-i împiedica pe migranți să le cumpere și să încerce să traverseze în Marea Britanie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Decizia vine după ce în ultimele zile un număr record de migranți au încercat să ajungă în Marea Britanie traversând cu mici ambarcațiuni Canalul Mânecii, sceie Agerpres.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Decathlon a precizat că a scos de la comercializare toate caiacele și micile ambarcațiuni de la magazinele sale din orașele Calais, Grande-Synthe, Boulogne-sur-Mer și Le Touquet. Toate aceste orașe sunt utilizate de migranți în tentativele lor de trecere, în condițiile în care în zilele senine litoralul britanic este vizibil din Franța.

„Suntem hotărâți să nu ne punem niciodată în pericol consumatorii prin utilizarea produselor noastre”, a informat Decathlon într-un comunicat de presă. În schimb, produse precum vestele de salvare vor fi în continuare disponibile la toate magazinele, a precizat compania.

Sute de migranți au profitat de condițiile meteo din ultima perioadă pentru a încerca să traverseze Canalul Mânecii, deseori în mici ambarcațiuni supraaglomerate dar și în caiacuri și jet-ski-uri.

Traversările ilegale creează cu regularitate tensiuni între Paris și Londra, autoritățile britanice considerând insuficiente eforturile întreprinse de partea franceză pentru a-i opri pe migranți, în pofida acordării de ajutoare financiare. Guvernul britanic a acceptat să plătească Franței milioane de lire pentru întărirea securității pe coasta sa nordică. „Nu avem lecții de primit de la britanici” în privința modului în care gestionăm problema migranților care vor să ajungă în Marea Britanie, a exclamat ministrul francez de interne Gerald Darmanin.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

De la începutul acestui an, peste 22.000 de migranți au reușit să traverseze Canalul Mânecii, iar alți trei au murit și patru au fost dați dispăruți în această tentativă. În 2020, șase persoane au murit și trei au fost date dispărute.

Retailerul francez de articole sportive Decathlon face parte dintr-un conglomerat construit în jurul grupului de retail Auchan, deținut de familia Mulliez.

viewscnt
Afla mai multe despre
decathlon
caiac
franta