FC Barcelona a obținut un credit de 500 milioane euro, pentru a-și refinanța datoria

FC Barcelona a obținut un credit de 500 milioane euro, pentru a-și refinanța datoria
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2021

Clubul FC Barcelona a obținut un credit de 500 milioane de euro din partea fondului american de investiții Goldman Sachs, pentru a-și putea refinanța datoria, a anunțat ziarul "L'Esportiu", citat de agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unor surse din cadrul clubului de pe Camp Nou, citate de publicația catalană, condițiile fixate pentru acordarea acestui credit "sunt mult mai bune decât le putea oferi orice bancă", scrie Agerpres.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Ultimul bilanț economic al Barcelonei releva o datorie brută de 1.173 milioane euro, din care 730 milioane euro pe termen scurt. Clubul datorează, între altele, 265 de milioane de euro băncilor și alte 160 de milioane personalului sportiv.

Împrumutul de 500 de milioane de euro de la Goldman Sachs "va da aer și stabilitate clubului", potrivit aceleiași surse, care adaugă că FC Barcelona va putea respira ușor "în acest sezon și în cel următor".

Din aceste 500 de milioane, Barca va primi 100 de milioane în următoarele zile, pentru a-și putea îndeplini obligațiile contractuale pe care le are înainte de 30 iunie, precizează "L'Esportiu".

viewscnt
Afla mai multe despre
fc barcelona
credit