Grupul chinez de distribuție Suning Commerce Group a devenit proprietarul clubului de fotbal Inter Milano

Grupul chinez de distribuție Suning Commerce Group a devenit proprietarul clubului de fotbal Inter Milano
scris 6 iun 2016

Grupul chinez de distribuție Suning Commerce Group a anunțat că a preluat un pachet de aproape 70% din acțiunile clubului de fotbal italian F.C. Internazionale Milano (Inter Milano), pentru 270 de milioane de euro, cea mai mare achiziție a unei echipe europene de fotbal derulată până acum de o firmă chineză, transmite Reuters.

Suning, cu active în sectorul imobiliar, financiar și de agrement, deține și echipa de fotbal Jiangsu Suning, antrenată până de curând de românul Dan Petrescu.

Potrivit surselor, Suning Commerce Group va prelua un pachet de 68,55% din acțiunile Inter Milano de la doi acționari. Fostul președinte al Inter Milano Massimo Moratti își va vinde întreaga participație, de aproximativ 30%, în timp ce actualul acționar majoritar, Erick Thohir, un om de afaceri indonezian, care a achiziționat în 2013 Inter Milano de la Massimo Moratti, își va reduce participația până la 31%.

Celebrul club de fotbal Olympique Marseille a fost scos la vânzare pentru 200 milioane euro CITEȘTE ȘI Celebrul club de fotbal Olympique Marseille a fost scos la vânzare pentru 200 milioane euro

În ultimii ani, China a început să investească masiv în academii de fotbal, drepturi de televizare și transferuri de jucători străini. Luna trecută, antreprenorul chinez Xia Jiantong a cumpărat clubul de fotbal Aston Villa, devenind primul chinez care va deține în totalitate o echipă engleză de fotbal.

Anterior, în luna decembrie a anului trecut, un consorțiu de investitori chinezi a plătit 375 milioane de euro (400 milioane de dolari) pentru a prelua un pachet de 13% din acțiunile unui grup care deține mai multe cluburi de fotbal printre care și Manchester City. De asemenea, la începutul lui 2015, un alt miliardar chinez, Wang Jianlin, proprietarul conglomeratului de companii Wanda, considerat unul dintre cei mai bogați oameni din China, a cumpărat 20% din acțiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid pentru 45 de milioane de euro.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
inter
milano
chinez
actiuni