Manchester United a semnat un nou contract cu Adidas pentru un miliard de euro

Manchester United a semnat un nou contract cu Adidas pentru un miliard de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2023

Clubul englez de fotbal Manchester United a anunțat că a semnat un nou contract pe 10 ani cu gigantul german de echipament sportiv Adidas, pentru cel puțin 900 de milioane de lire sterline (1,048 miliarde de euro), conform postului britanic de televiziune BBC, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cele două părți, care sunt partenere din sezonul 2015/2016, au declarat că noul acord se va concentra de o manieră semnificativă pe "echipa feminină a lui Manchester United", scrie Agerpres.

 Anumite cluburi sportive private nu vor mai primi bani publici CITEȘTE ȘI Anumite cluburi sportive private nu vor mai primi bani publici

"Noul acord pune accentul pe echipa feminină a lui Manchester United de la relansarea sa în 2018, continuând angajamentul lui Manchester United și Adidas pentru dezvoltarea fotbalului feminin", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul grupării engleze.

"Adidas și Manchester United sunt două dintre cele mai importante mărci din fotbalul internațional și este natural să continuăm cooperarea noastră", a spus Bjorn Gulden, președinte-director general al Adidas, într-un comunicat.

United nu a dat nicio cifră pentru noul acord, dar BBC a afirmat că acesta este de aproximativ 105 milioane de euro pe sezon. Cu titlu de comparație, Adidas a semnat anterior pentru o perioadă de zece ani, până în 2028, un contract cu Real Madrid pentru o valoare record estimată între 120 și 150 de milioane de euro pe sezon.

viewscnt
Afla mai multe despre
adidas
manchester united