Miliardarul ceh Petr Kellner, cu afaceri în România, interesat să cumpere o participație la clubul de fotbal Chelsea de la Abramovici

Miliardarul ceh Petr Kellner, cu afaceri în România, interesat să cumpere o participație la clubul de fotbal Chelsea de la Abramovici
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 oct 2018

Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, cu afaceri și în România, intenționeză să cumpere un pachet de acțiuni la clubul londonez de fotbal Chelsea de la miliardarul rus Roman Abramovici, potrivit publicației cehe Lidové noviny, citată de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kellner operează în România pe piața imobiliară, având prima achiziție în toamna anului 2016, când a preluat proiectul de birouri Metropolis Center de lângă sediul Guvernului, pentru o tranzacție, anunțată atunci de Profit.ro, de 50 milioane euro..

Miliardarul ceh a semnat recent a doua afacere majoră în România, cumpărând clădirea Crystal Tower, sediul ING Bank România.

La finele lunii august, Sunday Times relata că Roman Abramovici intenționează să vândă clubul Chelsea sau o parte din acesta, gruparea angajând consultanți de la o bancă de investiții din New York pentru o evaluare.

Tranzacție: Bitdefender cumpără o companie olandeză. Prima achiziție legată de tehnologie în cei 17 ani de activitate ai Bitdefender UPDATE Bitdefender confirmă informațiile Profit.ro CITEȘTE ȘI Tranzacție: Bitdefender cumpără o companie olandeză. Prima achiziție legată de tehnologie în cei 17 ani de activitate ai Bitdefender UPDATE Bitdefender confirmă informațiile Profit.ro

Sunday Times menționa că Abramovici a respins o ofertă pentru un pachet minoritar de acțiuni, venită din SUA, din partea Silver Lake Partners. În iunie, presa britanică a scris că Jim Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie, a făcut o ofertă de două miliarde de lire sterline pentru Chelsea, de asemenea refuzată.

În primăvară, miliardarului rus Roman Abramovici, cu o avere estimată la peste 9 miliarde de lire sterline, i-a expirat viza de investitor în Marea Britanie, iar autoritățile britanice nu au reînnoit documentul.

La acel moment, un apropiat al lui Abramovici a precizat pentru Financial Times că, deși autoritățile din Marea Britanie nu i-au refuzat efectiv oligarhului rus viza, reînnoirea acesteia a fost tărăgănată fără a i se oferi nicio explicație.

Abramovici a cumpărat Chelsea Londra în 2003, iar de atunci echipa a câștigat de cinci ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa Angliei, de trei ori Cupa Ligii Angliei, de două ori Supercupa Angliei, o dată Liga Europa și o dată Liga Campionilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petr kellner
chelsea
vanzare
fotbal
club
miliardar
abramovich
abramovici