Monopostul Ferrari cu care Michael Schumacher a câștigat la Monaco, în 2001, vândut cu 7,5 milioane de euro

Monopostul Ferrari cu care Michael Schumacher a câștigat la Monaco, în 2001, vândut cu 7,5 milioane de euro
scris 17 nov 2017

Monopostul Ferrari, cu care Michael Schumacher a câștigat Marele Premiu al Principatului Monaco, în 2001, a fost vândut, joi, la o licitație la New York, cu suma record de 7.504.000 de dolari, informează autosport.com

Aceasta este cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un monopost de Formula 1. Licitația a avut loc în cadrul Sotheby's Contemporary Art Evening Sale, în Manhattan, cu vânzări de peste 310 milioane de dolari, scrie News.ro.

Cu această mașină, F2001, număr șasiu 211, Schumacher a câștigat și Marele Premiu al Ungariei, care i-a adus germanului al patrulea titlu din cele șapte câștigate în carieră, al doilea la Ferrari.

FOTO Decathlon a deschis în România primul centru logistic din sud-estul Europei, care va aproviziona trei țări. Centrul - construit de compania uneia dintre cele mai bogate familii belgiene CITEȘTE ȘI FOTO Decathlon a deschis în România primul centru logistic din sud-estul Europei, care va aproviziona trei țări. Centrul - construit de compania uneia dintre cele mai bogate familii belgiene

În acel an, germanul s-a impus în nouă din cele 17 etape ale sezonului. Victoria de la Monaco, din 2001, a cincea din carieră, a fost ultima în Principat pentru Schumacher.

Michael Schumacher, în vârstă de 48 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, iar multe luni a fost în comă. După ce s-a trezit din comă, el a fost luat în îngrijire de specialiști în neurologie, iar în prezent se află la locuința sa din Elveția. Familia lui Schumacher a oferit în ultimii ani foarte puține informații prinvind starea de sănătate a fostului pilot.

Fostul proprietar se aștepta la o sumă din vânzare în jurul a patru milioane de dolari. El va dona o parte din banii obținuți pe mașină fundației Michael Schumacher’s Keep Fighting.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
michael schumacher