Remunerația lui Messi la Inter Miami depășește masa salarială a multor echipe din MLS. Cât câștigă jucătorii români din SUA

Remunerația lui Messi la Inter Miami depășește masa salarială a multor echipe din MLS. Cât câștigă jucătorii români din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Remunerația anuală a lui Lionel Messi din contractul său din Major League Soccer cu Inter Miami este puțin peste 20,4 milioane de dolari în primul său sezon complet, depășind salariile tuturor celorlalte echipe din campionat, cu excepția a trei, informează AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Messi s-a alăturat echipei Inter Miami în vara anului trecut și are un salariu de bază de 12 milioane de dolari. Remunerație anuală ajunge însă la 20.446.667 de dolari, a anunțat joi Asociația Jucătorilor din MLS, în primul comunicat de salarii din 2024, scrie News.ro.

FOTO CNAIR cumpără camioane dotate cu dispozitive pentru protejarea lucrătorilor ce efectuează intervenții de urgență pe drumuri și autostrăzi CITEȘTE ȘI FOTO CNAIR cumpără camioane dotate cu dispozitive pentru protejarea lucrătorilor ce efectuează intervenții de urgență pe drumuri și autostrăzi

Suma include ceea ce Messi primește din contractul său cu MLS, care se încheie până în sezonul 2025, inclusiv orice bonus de marketing și onorariul agentului. Nu se iau în calcul niciun acord suplimentar cu echipa sau cu filialele sale și nici bonusurile de performanță.

Messi, care împlinește 37 de ani luna viitoare, a înscris 10 goluri în acest sezon, cu unul mai puțin decât jucătorii de pe primul loc în topul marcatorilor.

Miami este liderul ligii în privința salariilor, cu un total de 41,7 milioane de dolari, dublu față de toate celelalte echipe, cu excepția formațiilor Toronto (31,4 milioane de dolari) și Chicago (25,1 milioane de dolari). Lotul echipei Nashville, cu 21,4 milioane de dolari, câștigă, de asemenea, mai mult decât Messi.

Printre coechipierii lui Messi se numără mijlocașul Sergio Busquets (8.774.996 de dolari) și atacantul Luis Suárez și fundașul stânga Jordi Alba (1,5 milioane de dolari fiecare).

St. Louis are cea mai mică masă salarială dintre cele 29 de echipe, cu 12 milioane de dolari, imediat sub Salt Lake și San Jose, cu 13,6 milioane de dolari fiecare.

LA Galaxy a redus salariile de la 23,5 milioane de dolari la începutul anului trecut la 17,9 milioane de dolari, iar Atlanta de la 21,3 milioane de dolari la 16,7 milioane de dolari. Toronto a mărit salariile de la 25,7 milioane de dolari la deschiderea campionatului 2023, iar Nashville a crescut de la 14 milioane de dolari.

\ CITEȘTE ȘI "Il Fenomeno" își vinde clubul de fotbal unui antreprenor din hipermarketuri

Lorenzo Insigne, jucătorul echipei Toronto, este al doilea ca remunerație în MLS, cu 15,4 milioane de dolari, urmat de Busquets, Xherdan Shaqiri, mijlocașul lui Chicago, cu 8.153.000 de dolari, Sebastián Driussi, mijlocașul lui Austin, cu 6.722.500 de dolari, Federico Bernardeschi, mijlocașul lui Toronto, cu 6.295.381 de dolari, și Emil Forsberg, mijlocașul lui New York Red Bulls, cu 6.035.625 de dolari.

Printre nou-veniții din MLS din acest an se numără atacantul Hugo Cuypers de la Chicago (3.528.044 de dolari) și portarul Hugo Lloris de la LAFC (350.000 de dolari).

În MLS activează și români.

Alexandru Mățan, de la Columbus Crew, are un salariu de bază de 450.000 de dolari. Remunerația sa garantată ajunge la 483.250 de dolari.

Enes Sali, de la FC Dallas, are un salariu de bază de 300.000 de dolari. Remunerația garantată este de 345.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
messi
inter miami