Rezultate financiare negative în sezonul trecut pentru Chelsea

Rezultate financiare negative în sezonul trecut pentru Chelsea
scris 1 ian 2020

Chelsea FC a înregistrat pierderi de aproximativ 100 milioane lire sterline (118 milioane euro) în exercițiul financiar încheiat pe 30 iunie, conform rezultatelor contabile publicate marți de clubul londonez de fotbal.

Cifra de afaceri s-a aflat în ușoară creștere, ajungând la 446,7 milioane lire sterline (523 milioane euro), dar absența din Liga Campionilor în 2018-2019, cheltuielile record făcute pentru achiziționarea unor jucători, precum Kepa Arrizabalaga, Christian Pulisic, Mateo Kovacic și Jorginho, sau schimbările repetate de antrenori au cauzat un deficit, care s-a ridicat la 96,6 milioane lire sterline, potrivit Agerpres.

Cine sunt proprietarii marilor cluburi europene de fotbal CITEȘTE ȘI Cine sunt proprietarii marilor cluburi europene de fotbal

În vigoare din 2011, fair-play-ul financiar prevede ca echipele europene să nu poată depăși pragul de 30 milioane euro reprezentând pierderi cumulate pe trei ani.

Chelsea ocupă locul 4 în Premier League, , după 20 de etape, și s-a calificat în optimile de finală ale Champions League.

viewscnt
Afla mai multe despre
chelsea
pierderi
profit
sezon
fotbal