România, Bulgaria, Grecia și Serbia vor să organizeze împreună Cupa Mondială la fotbal din 2030 și Campionatul European din 2028

România, Bulgaria, Grecia și Serbia vor să organizeze împreună Cupa Mondială la fotbal din 2030 și Campionatul European din 2028
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 3 nov 2018

România, Bulgaria, Grecia și Serbia iau în considerare depunerea unei candidaturi comune pentru găzduirea Cupei Mondiale la fotbal din 2030 și a Campionatului European din 2028, transmite Reuters, preluată de publicația kfgo.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cred că merită să discutăm propunerea premierului grec Tsipras", a declarat primul ministru al Bulgariei, Boiko Borisov, la o conferință de presă desfășurată în cadrul summit-ului celor 4 țări de la Varna.

Tsipras a spus că cele 4 țări vor discuta posibilitatea de a deveni candidate la organizarea unui eveniment sportiv major în următorii 10 ani.

"Așa cum Bulgaria și Italia au găzduit împreună campionatul mondial de volei în septembrie, cele 4 țări - România, Bulgaria, Grecia și Serbia – pot candida împreună pentru a găzdui Cupa Mondială la fotbal din 2030", a declarat Borisov.

România vrea reducerea barierelor impuse de Beijing exporturilor românești în China, ținta este ca valoarea acestora să sară de 1 miliard de dolari anul viitor CITEȘTE ȘI România vrea reducerea barierelor impuse de Beijing exporturilor românești în China, ținta este ca valoarea acestora să sară de 1 miliard de dolari anul viitor

La rândul său, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a spus că cele 4 state balcanice vor candida și la organizarea Campionatului European de fotbal din 2028, adăugând că acest demers la va da șansa de a-și îmbunătăți stadioanele și în general infrastructura sportivă.

FIFA nu va lua nici o decizie cu privire la organizarea Cupei Mondiale din 2030 înainte de anul 2022, când competiția supremă va avea loc în Qatar. Deja au fost anunțate intenții privind alte 3 posibile candidaturi comune pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2030: Anglia-Scoția-Țara Galilor-Irlanda de Nord-Irlanda, Argentina-Uruguay-Paraguay și Maroc-Tunisia-Algeria.

Cupa Mondială din 2026 va fi găzduită în comun de SUA, Canada și Mexic.

Pachete turistice cu prețuri începând de la 470 de lei pe Valea Prahovei, de 1 Decembrie CITEȘTE ȘI Pachete turistice cu prețuri începând de la 470 de lei pe Valea Prahovei, de 1 Decembrie

Parlamentul României a aprobat în primăvara acestui an scutirea de impozit pentru veniturile obținute de firmele sau instituțiile străine implicate în desfășurărea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 la București. Totodată, publicitatea care vizează turneul va fi scutită de taxe. Facilitățile fiscale au fost solicitate de UEFA, iar guvernanțiii s-au angajat să le adopte din timp. 

UEFA Euro 2020 va fi a 16-a ediție a Campionatului European de fotbal și va marca aniversarea a 60 de ani de la înființarea turneului. Competiția se va desfășura în 12 orașe din Europa, printre care și București.

Arena Națională din Capitală va găzdui trei meciuri din faza grupelor (ale naționalei României, daca aceasta va obține calificarea) și un meci din optimile de finală ale Euro 2020. Pe lângă Arena Națională, prin candidatura României pentru organizarea la București a unor meciuri din cadrul Turneului final, s-a luat angajamentul asigurării a 4 facilități de antrenament corespunzătoare (distincte de stadionul oficial).

În urma consultării cu Federația Română de Fotbal, cele 4 arene care urmează a fi reabilitate sau construite sunt Stadionul ”Steaua”, Stadionul Național de Rugby “Arcul de Triumf", Stadionul Giulești ”Valentin Stănescu” și Stadionul ”Dinamo”.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
bulgaria
grecia
serbia
cupa mondiala la fotbal
campionatul european de fotbal
uefa
fifa
stadioane
investitii infrastructura