Firmele străine implicate în desfășurarea Campionatului European de Fotbal 2020 la București vor fi scutite de impozit pe venit. Publicitatea legată de turneul oficial nu va fi taxată

Firmele străine implicate în desfășurarea Campionatului European de Fotbal 2020 la București vor fi scutite de impozit pe venit. Publicitatea legată de turneul oficial nu va fi taxată
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 23 mai 2018

Parlamentul a aprobat, miercuri, scutirea de impozit pentru veniturile obținute de firmele sau instituțiile străine implicate în desfășurărea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 la București. Totodată, publicitatea care vizează turneul va fi scutită de taxe. Facilitățile fiscale au fost solicitate de UEFA, iar guvernanțiii s-au angajat să le adopte din timp. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

De ce este important: UEFA Euro 2020 va fi a 16-a ediție a Campionatului European de fotbal și va marca aniversarea a 60 de ani de la înființarea turneului. Competiția se va desfășura în 12 orașe din Europa, printre care și București.

Mai este important de știut: Arena Națională va găzdui trei meciuri din faza grupelor (ale naționalei României, daca aceasta va obține calificarea) și un meci din optimile de finală ale Euro 2020. Pe lângă Arena Națională, prin candidatura României pentru organizarea la București a unor meciuri din cadrul Turneului final, s-a luat angajamentul asigurării a 4 facilități de antrenament corespunzătoare (distincte de stadionul oficial).

FOTO Cum vor arăta stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, renovate pentru Campionatul European. Stadionul Dinamo - în pericol să nu fie finalizat până în 2020 CITEȘTE ȘI FOTO Cum vor arăta stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, renovate pentru Campionatul European. Stadionul Dinamo - în pericol să nu fie finalizat până în 2020

Astfel, prin derogare de la Codul fiscal, în contextul pregătirii, organizării și desfășurării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt acordate următoarele scutiri de impozite și taxe: 

1. Veniturile obținute/ realizate de persoane fizice nerezidente, persoane juridice străine şi orice entități nerezidente, ca urmare a pregătirii, organizării și desfășurării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt scutite de impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți. 

2. Taxa pentru serviciile de reclamă şi publicitate şi taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate nu se datorează pentru reclama și publicitatea efectuate pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea în România a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

3. Evenimentele sportive care au loc în cadrul pregătirii, organizării și desfășurării în România a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt scutite de la plata impozitului pe spectacole. 

Mircea Lucescu iese din „groapă” cu investiția sa. Romradiatoare Brașov trece pe profit la primul trimestru CITEȘTE ȘI Mircea Lucescu iese din „groapă” cu investiția sa. Romradiatoare Brașov trece pe profit la primul trimestru

Autorii acestor prevderi arată că una din prioritățile asumate de Guvernul României în contextul organizării Turneului final UEFA Euro 2020 la București este aceea a asigurării condițiilor cadru de natură fiscală pentru desfășurarea activităților organizatorice și comerciale. 

”În acest sens, Ministerul Finanțelor Publice s-a angajat că România va întreprinde demersurile necesare de susținere a facilităților fiscale solicitate de UEFA, în limita prevederilor aquis-ului comunitar, precum și pentru elaborarea unui act normativ privind instituirea acestora”, arată inițiatorii prevederilor.

Profit.ro a relatat că aparatul de specialitate al primarului general al Capitalei va avea un nou serviciu, care va implementa măsurile cerute de UEFA în vederea desfășurării celor 4 meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal din 2020 care vor fi găzduite de Arena Națională din București, urmând să se ocupe inclusiv de finalizarea la timp a lucrărilor de infrastructură necesare, dar și de elaborarea unui plan de marketing și PR care să exploateze evenimentul în beneficiul imaginii Primăriei.

FOTO Trump amenință statele care se vor opune candidaturii SUA la organizarea Cupei Mondiale din 2026 cu sancțiuni economice și politice CITEȘTE ȘI FOTO Trump amenință statele care se vor opune candidaturii SUA la organizarea Cupei Mondiale din 2026 cu sancțiuni economice și politice

Noua structură se va afla în subordinea directă a primarului general Gabriela Firea și va avea printre atribuții și dezvoltarea, elaborarea și propunerea unui "plan de acțiuni de marketing și PR în vederea atingerii obiectivelor strategice de imagine ale instituției și susținerii proiectului".

Anul trecut, primăria a decis să preia în administrare Arena Națională, de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), pentru ca stadionul să fie reparat și modernizat în regim de urgență pentru Campionatul European de Fotbal 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
campionat
fotbal
european
2020
impozit
venite
taxa
publicitate
scutire
uefa