România va implementa sistemul TAO din Ungaria: un procent din taxele firmelor va fi direcționat la sport

România va implementa sistemul TAO din Ungaria: un procent din taxele firmelor va fi direcționat la sport
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2021

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a anunțat că de anul viitor se va implementa în România sistemul TAO, aplicat în ultimii ani în Ungaria, conform căruia un procent mare din taxele plătite de firme va merge direct la sport.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sunt 180 de zile și vreau să spun că reformarea sportului românesc a început. Sunt extrem de onorat că sunt aici și fericit că reușim să mișcăm lucrurile. Principalul nostru obiectiv este de a realiza strategia sportului. Sportul românesc are nevoie de o linie și nu vorbesc de o nouă linie. Obiectivele noastre sunt ca zilnic copiii noștri să facă sport în școli, apoi să creștem masa sportivă de la 5 la 30% și ca România să se întoarcă în top 10-12 mondial la Jocurile Olimpice din 2032 din Australia (n.r. - Brisbane).

Această strategie a sportului românesc va avea primul draft pe 15 septembrie și va fi prezentat și bugetat, iar anul viitor ne va ajuta să implementăm câteva schimbări în sportul românesc. Această strategie se va implementa pe parcursul a mai mulți ani, dar primele lucruri le vom introduce chiar de anul viitor. Așa că de anul viitor vrem să implementăm acest sistem TAO, care funcționează în Ungaria, prin care un procent mare din taxele plătite de firme la ANAF să meargă direct către sport. De acest sistem desigur vor beneficia în primul rând sporturile prioritare și pot ajunge la un sistem de bugetare încât să poată să concureze cu sporturile din străinătate", a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

"O altă măsură este legată de înființarea unor centre regionale, centre de excelență, în care să adunăm cei mai buni sportivi de la cluburile care aparțin MTS și să le oferim condiții excelente. Iar de acolo să facă pasul către loturile naționale. Aceste centre i-ar ajuta exact pe tinerii de 18 ani, pentru că la această vârstă mulți sportivi se lasă deoarece nu au nicio stabilitate în sportul românesc", a adăugat Novak.

În primele șase luni de mandat, ministrul a menționat că a întâmpinat și dificultăți: "Cel mai mare neajuns a fost că s-au schimbat foarte des miniștrii și observ atitudinea angajaților din minister de a gândi că 'lasă, că ministrul se schimbă, el visează și nu se mai face nimic'. Nu este o abordare corectă, poate acest ministru Novak va sta doi ani, trei și atunci ce facem? Sigur, lucrurile în timp se așează... ne mirăm de ce alți miniștri nu au reușit să facă, păi până ajungi să elaborezi o Ordonanță de Urgență și să se aprobe o Hotărâre de Guvern îți trebuie 2-3 luni. Deci este un timp mare cu birocrația. Aici totul depinde de timp. Însă tot ce ne-am propus până acum am realizat".

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Eduard Novak a estimat că România va câștiga între 4 și 6 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Am mari speranțe că vom încheia un an de succes, cu participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice... îmi doresc să câștige cât mai multe medalii. Eu fac un pronostic de 4-6 medalii", a precizat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
eduard novak
taxe