VIDEO Șoc în lumea tenisului: La doar 25 de ani, liderul WTA Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea din activitate

VIDEO Șoc în lumea tenisului: La doar 25 de ani, liderul WTA Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea din activitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2022

Numărul unu mondial în circuitul feminin, Ashleigh Barty, a șocat lumea sportului anunțând că se va retrage din tenisul profesionist la doar 25 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Australianca a făcut anunțul pe rețelele de socializare, spunând că pleacă "pentru îndeplinirea altor vise”, scrie News.ro.

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

"Sunt atât de fericită și sunt atât de pregătită. Și știu doar în momentul de față în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect", a spus ea într-un videoclip.

Barty a câștigat primul ei Grand Slam la Rolanda Garros în 2019, iar în 2021 s-a impus la Wimbledon.

În ianuarie, ea a devenit prima jucătoare australiană care a câștigat titlul de simplu masculin sau feminin de la Australian Open în 44 de ani.

"Nu eram sigură cum să vă împărtășesc această veste, așa că am rugat-o pe buna mea prietenă Casey Dellacqua să mă ajute”, a spus Barty.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

"Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat acest sport și mă simt mândră și împlinită. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut pe parcurs, voi fi mereu recunoscătoare pentru amintirile pe care le-am creat împreună", a mai spus ea.

Barty a adăugat că a "din punct de vedere fizic, nu mai am nimic de dat”.

Șeful WTA, Steve Simon, a spus că Barty este "unul dintre marii campioni” și că i se va duce dorul

"Ashleigh Barty, cu semnătura ei slice backhand, completată de a fi concurentul suprem, a fost mereu un exemplu prin profesionalismul neclintit și sportivitatea pe care le-a adus la fiecare meci”, a spus el într-un comunicat.

Barty, care peste o lună va împlini 26 de ani, a obținut 15 titluri la simplu și 12 la dublu și a câștigat 23,829,071 de dolari din tenis.

Ea are un total de 121 de săptămâni ca lider WTA.

viewscnt
Afla mai multe despre
ashleigh barty
tenis
wta