Viitorul lui Hagi - cel mai profitabil club din Liga 1. Numai cinci cluburi au înregistrat profit anul trecut

Viitorul lui Hagi - cel mai profitabil club din Liga 1. Numai cinci cluburi au înregistrat profit anul trecut

Sursa foto: CarolRobert | Dreamstime.com

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 17 nov 2016

Numai cinci cluburi din Liga 1 Orange au înregistrat profit în sezonul trecut, topul fiind condus de echipa lui Gheorghe Hagi, Viitorul Constanța, care a reușit să obțină, potrivit datelor prezentate de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), un profit net de 1,2 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Viitorul este urmată de clasament de CS Gaz Metan Mediaș (cu un profit net de 520.000 de euro), de FC Botoșani (profit net - 125.000 de euro), CS Pandurii Tg. Jiu (profit net - 89.000 de euro) și Dinamo București (profit din reducerea datoriilor în insolvență).

În 2014, clasamentul profitabilității era deschis de Fotbal Club Steaua București (FCSB), cu peste 4,5 milioane de euro, urmată de Viitorul Constanța, cu un profit net de peste 1,5 milioane de euro, Astra Giurgiu, cu un profit de peste 800.000 de euro și Pandurii Târgu Jiu, cu peste 100.000 euro.

Din punct de vedere al veniturilor înregistrate în 2015, pe prima poziție se situează Steaua cu 8 milioane de euro, urmată de CS Pandurii Tg. Jiu și ASA Târgu Mureș. Paradoxal, echipele situate locurile 2 și 3 se află în insolvență după pierderea finanțatorilor.

FC Barcelona a încheiat un contract de sponsorizare cu Rakuten: catalanii vor primi minimum 55 de milioane de euro pe an CITEȘTE ȘI FC Barcelona a încheiat un contract de sponsorizare cu Rakuten: catalanii vor primi minimum 55 de milioane de euro pe an

Clasamentul veniturilor înregistrate din vânzarea biletelor este deschis de FC Steaua, urmată de FC Dinamo și FC Botoșani, în timp ce, în cel al veniturilor din sponsorizări și publicitate se diferențiază FC Dinamo (peste 1.3 milioane de euro), FC Steaua (aproximativ 1.2 milioane de euro) și Viitorul Constanța (peste 780.000 de euro).

Fotbalul profesionist a generat în 2015 venituri totale de aproximativ 56 milioane de euro, cu 10 milioane mai puțin decât în 2014. Structura veniturilor din fotbalul profesionist este reprezentată de: bilete de intrare – 3%, sponsorizări și publicitate – 19%, din care aproximativ 55% sunt venituri cu părți afiliate, drepturi de difuzare – 40%, venituri UEFA – 9%, venituri/subvenții de la autorități locale – 20%, alte venituri – 9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit
fotbal
liga 1
viitorul