Borgo Margherita din Calea Călărașilor, pasul stângaci de la pizzeria la trattoria

Restaurante de weekend   
Borgo Margherita din Calea Călărașilor, pasul stângaci de la pizzeria la trattoria

Am făcut cunoștință cu Borgo Margherita pentru prima dată în Vitan, unde au o pizzerie cunoscută în zonă, și cunoscută chiar și în comunitatea de italieni din București, care nu e deloc mică. Cred că le-a mers bine acolo, or fi strâns ceva bani, și de câteva luni (din mai 2019) au mai deschis un local. Un restaurant în toată regulă, de data aceasta. Au luat casa în care a fost înainte Terra e Mare, despre care am scris lucruri destul de bune la vremea lor. Nu știu de ce au închis, eu văzusem destui clienți în cele câteva dăți în care am ajuns acolo.

Casa și locurile acelea din Bucureștiul vechi, cu farmec, sunt interesante. Nu le mai descriu, am făcut-o în articolul despre Terra e Mare. Acum nu am observat schimbări semnificative în aranjamente și decoruri. Au lăsat aceeași ambiantă meridională, de trattoria provincială, de cartier, în care italienii se duc să mănânce, nu să filosofeze.

Urmărește-ne și pe Google News
Ce detestă clienții cel mai mult într-un restaurant? CITEȘTE ȘI Ce detestă clienții cel mai mult într-un restaurant?
Evenimente

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Meniul de la noul Borgo Margherita din Calea Călărașilor e consistent, cu de toate. Dar mâncăruri simple, țărănești. Pizza a fost bună, cu gust pregnant de pâine de casă, din grâu adus direct de pe câmp. Apoi niște calamari cu sos de roșii, înecați în ulei, fără nimic special, niște fructe de mare puse într-o oală și atât, doar că necurățate de nisip. Pastele mi-au plăcut. Sos puțin, așa cum trebuie, simțeai gustul de grâu dur, nerafinat.

Prețurile neașteptat de mari, mai ales la pizza. Serviciul direct, strict funcțional, s-a redus la a pune farfuriile pe masă și a le lua după aceea, nimic mai mult. Erau câțiva clienți, dintre care vreo doi vorbeau limba lui Dante.

Borgo Margherita din Calea Călărașilor e un restaurant italienesc provincial, de cartier, cu mâncare țărănească simplă, care poate să fie gustoasă dacă e făcută cu produse și ingrediente naturale, aduse direct de pe câmp și din grădină. Nu pare să fi imaginat cineva o astfel de complicățenie logistică în Calea Călărașilor, așa că…

viewscnt
Afla mai multe despre
borgo margherita