Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele mari ale Herăstrăului, pe malul lacului, adânc în parc, alături de Complexul Herăstrău.
E o construcție nouă, a fost ceva înainte acolo, cred că niște dependințe ale unei baze sportive, însă totul a fost refăcut de la zero. Are două niveluri, un salon mare jos, cu câteva zone distincte, iar la etaj un salon mai mic, de evenimente.
Cherhanaua Ancora e un restaurant pescăresc, așa cum îi spune și numele, și decorurile sunt legate de asta, cu ceva plase pescărești, funii și diverse obiecte de recuzită. Arata totul foarte bine, și terasa la fel, cu copaci mari, care țin răcoare vara.
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Meniul e lung la Cherhanaua Ancora, cu peste și fructe de mare de toate felurile și gătite în toate felurile, dar și cu tot felul de alte mâncăruri fără legătură cu cherhanalele și cu lumea pescărească. Ei îi spun „meniu mediteranean” – doar un pretext să încarce meniul, după prostul obicei bucureștean.
Nu am gustat vreodată aceste „meniuri mediteraneene”, deși am mers de multe ori la Cherhanaua Ancora. Dacă aș fi făcut-o, cred că nu ar fi avut aceeași notă foarte mare la mâncare. La ei am luat mereu pește și fructe de mare, multe gustări. Toate au fost bune și foarte bune, inclusiv sosurile. O parte din pește vine direct din Marea Neagră, se vede diferența de gust când era viu bietul peste doar cu câteva ceasuri mai înainte.
Serviciul e destul de bun la Cherhanaua Ancora, au destui chelneri. Ca și la alte restaurante din Herăstrău, cred că li s-a recomandat să fie supărați și să nu cumva să zâmbească, să nu creadă clienții că râd de ei, probabil.
Prețurile sunt destul de mari la Cherhanaua Ancora, o masă în doi, cu o sticlă de vin bun, nu prea are cum să fie sub 4-500 de lei, însă așa e în toate restaurantele (cele câteva) cu pește proaspăt din București, așa că cei care știu cum merg lucrurile în lumea restaurantelor mari nu sunt luați prin surprindere.
Cherhanaua Ancora e în partea de sus a Listei Restocracy și nu m-ar mira să rămână acolo sus multă vreme, e un restaurant bun și serios, face lucrurile cum trebuie și clienții recompensează asta, chiar dacă scot mai mulți bani din buzunar.
PS la inceputul lui 2020:
Acum văd că nu am mai scris de ceva timp despre Cherhanaua Ancora, deși am mâncat de multe ori la ei, in ultumele luni. Probabil pentru că nu e nimic semnificativ schimbat de la deschiderea acestui restaurant, pe malul lacului, în Parcul Herăstrău. Or, asta e mai degrabă de bine, fiindcă Ancora e un restaurant foarte bine amenajat, mâncarea e bună, serviciile sunt eficiente de la început. Când spun mâncare, vorbesc despre pește, multe feluri de pește. Au și ceva fructe de mare, însă nu acesta e punctul lor forte. Au participat și la competiția noastră Topul Restocracy al Mâncărurilor din București, 2019, ca și anul trecut. Nu au câștigat, însă au lăsat o impresie foarte bună membrilor juriului. Nu e bucătărie fină, nu sunt mâncăruri sofisticate, însă cele pe care le au sunt bune și foarte bune la gust, muncite în bucătărie, cu produse și ingrediente de cea mai bună calitate. Îi vom găsi tot acolo și cu aceeași mâncare bună și peste mulți ani, fără îndoială…