O cină memorabilă cu prietenii la Fior di Latte, plină de toate excesele posibile, la invitația lui Sorin Stoian. A fost pregătită de noul lor chef sicilian, Giovanni Giliberto.
Am numărat vreo 20 de feluri în total, dacă socotim cu tot cu deserturile pentru care Oana Plesan a primit niște laude cum rar mi se întâmplă să fac în restaurante. Chef Giovanni Giliberto era cât pe ce să ne mai dea și o a doua serie de mâncăruri, cu câteva feluri cu vită, porc iberic, rață și alte cărnuri – ce vedeți mai jos sunt doar din partea de peste și fructe de mare a meniului. Noroc că l-am oprit la timp…

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
- Involtini de vinete cu brânză feta: vinete, brânză feta, smântână, sos de roșii, parmezan
- Salată de caracatiță cu morcovi și apio: caracatiță, morcovi, apio, ulei măsline, pâine crocantă
- Anghinare crocantă cu fondue și pesmet de parmezan: anghinare, pesmet panko, parmezan, smântână
- Carpaccio de ton cu salata siciliană: ton, portocala, rucolă, fenicul, ulei de măsline
- Risotto cu porcini și salsiccia fresca: orez, hribi, unt, salsiccia, parmezan
- Doradă roșie cu dovlecei și cremă de cartofi: file de doradă roșie, dovlecel, cartofi, ulei de măsline
- Oul de creveți: creveți roșii de Sicilia, burrata cu busuioc, ierburi aromatice
- Penne cu creveți și pesto de fistic: penne, creveți roșii de Argentina, roșii cherry, fistic pudră, ulei de măsline
- Scoici Saint Jacques cu piure de broccoli sirosii cherry
- Tortino de croissant cu ricotta și ciocolată: croissant, ciocolată 66%, ricotta, scorțișoară, căpșuni
- Moelleux au chocolat
- Tiramisu
- Înghețată artizanală și sorbeto de multe feluri.
- Cafea Fior di latte, blend produs în regim private-label pentru ei.
Și cu mult vin, Domaine Ceptura Blanc de la Davino și Feteasca Neagră Galicea Mare…