O cină spaniolă memorabilă

Restaurante de weekend   
O cină spaniolă memorabilă

O cină spaniolă memorabilă pregătită de Angelica Ilie la restaurantul său Pata Negra din București. E momentul în care pot spune că Angelica a trecut de la bucătăria spaniolă clasică, tradițională, la una contemporană mai creativă, și chiar bucătărie fină, pe alocuri. Și prezentare a a evoluat, în egală măsură.

  • Carpaccio de mușchi de porc iberic
  • Carpaccio de pește cod (bacalao)
  • Pinchos cu anghile
  • Caracatița tentacul cu piure de cartof afumat
  • Calamar național cu ceapa caramelizată, reducție din miere de albine și panko de usturoi
  • Mușchi de porc iberic și secret iberic
  • Tarta Angi și budinca de tapioca cu fructe exotice și de pădure
O cină la Chef Giovanni Giliberto CITEȘTE ȘI O cină la Chef Giovanni Giliberto
Urmărește-ne și pe Google News

Am mâncat în salonul de sus, foarte frumos amenajat, cald, intim, luminos, cu vedere către Bucurestiul elegant.

Evenimente

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Anghila și porcul spaniol, în special, au fost cu totul deosebite și foarte bune, și le-am și pus în Lista cu cele mai bune mâncăruri din București.

Pinchos cu anghile sunt puii de peste anghila (Angula), un preparat foarte cunoscut și care are notorietate în Spania, dar mai ales în Pais Basco. Este un preparat bogat în proteine, pe care îl putem găsi în foarte multe rețete. Habitatul lui este în mare, dar, în unele perioade, migrează spre rău. De aceea, puii sunt pescuiți la gura de vărsare a apei dulci în cea sărată. În Spania, este considerat un preparat premium. La Pata Negra e sub formă de “pinchos” sau servit la tigaie, cu usturoi și Guindilla (Paprika).

Porcul iberic este foarte apreciat de către spanioli, în special pentru produsele tradiționale care sunt făcute din acest animal (Jamon, mezeluri, dar și carne proaspătă, care se gătește în diferite feluri). Îl găsim în special în fermele din Andalucia, Extremadura și Salamanca. Este un porc ce este hrănit cu ghindă, carnea lui are textura, culoarea și gustul deosebite, și este foarte apreciată în toată Spania și nu numai. În meniul Pata Negra au carnea de porc iberic în preparate precum Jamon iberic – la aperitiv, său “secret iberic” și “mușchiuleț de porc iberic” la felul principal.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
pata negra
restaurante bucuresti