AI-ul va face selecțiile în locul utilizatorului în Photoshop

AI-ul va face selecțiile în locul utilizatorului în Photoshop
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 nov 2019

Inteligența artificială va scuti utilizatorii Photoshop de munca, de cele mai multe ori migăloasă, de selectare a obiectelor complexe din imagini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Adobe a prezentat un nou instrument pentru Photoshop, care promite să realizeze singur selectarea obiectelor după un singur click din partea utilizatorului.

Selecția în Photoshop, cu excepția formelor geografice simple, reprezintă în continuare un proces minuțios, chiar dacă sunt disponibile o serie întreagă de instrumente care ajută această sarcină.

În același timp, pentru învățarea mecanică, unul din domeniile inteligenței artificiale care avansează cel mai repede, depistarea unui obiect sau feței unei persoane, ori separarea subiectului de fundal a devenit deja ceva aproape banal.

VIDEO Google Maps oferă ghidare pedestră pentru persoanele cu probleme de vedere CITEȘTE ȘI VIDEO Google Maps oferă ghidare pedestră pentru persoanele cu probleme de vedere

Cele mai noi smartphone-uri folosesc această tehnică pentru a crea portrete cu efect bokeh (fundal blurat în spatele subiectului) care seamănă până la un anumit punct cu cele făcute cu ajutorul camerelor foto profesionale.

Aceeași tehnologie este folosită și de Adobe în cadrul inteligenței artificiale pe care a integrat-o deja în produsele sale și pe care a numit-o Sensei.

Noul instrument se numește Object Selection și este inclus în grupul Magic Wand de pe bara laterală de instrumente.

Pur și simplu, după selectarea instrumentului, utilizatorul trebuie doar să indice obiectul sau persoana pe care dorește să o selecteze printr-un click. AI-ul se ocupă de restul.

Dacă este vorba de mai multe obiecte sau persoane, trebuie trasat un chenar cu același instrument peste elementele pentru care se dorește realizarea selecției.

La fel se procedează și când este vorba de obiecte mai mici, precum selectarea căciulii purtate de unul din subiecți.

Deocamdată, această facilitate se află în lucru, urmând să fie integrată într-o versiune viitoare de Photoshop. Va fi interesant de văzut cât de corect vor fi făcute în realitate selecțiile și cât va mai rămâne apoi utilizatorului de îmbunătățit.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
inteligenta artificiala
photoshop
adobe