Rata anuală a inflației a coborât de la 5,1% la 5% în ianuarie. Inflația lunară a accelerat însă, pe fondul scumpirii unor alimente și mai ales a gazelor, combustibililor și a unor servicii.
Creșterea economică a României a fost de doar 0,9% anul trecut, mult sub estimările inițiale, arată datele semnal de la Statistică.
SUA introduc “tarife reciproce” tuturor partenerilor comerciali. Acestea nu vor intra în vigoare imediat, iar guvernul va întocmi o listă pentru fiecare stat în parte, până la 1 aprilie.
Economia României a crescut anul trecut cu doar +0,9%, de patru ori mai puțin decât prognoza pe care a fost inițial făcut bugetul statului și în baza căreia au fost angajate cheltuielile publice. Cu excepția anului de debut al pandemiei (2020), este cea mai slabă evoluție a economiei românești din ultimii 12 ani.
Procurorii militari de la DNA fac percheziții la Comandamentul Logistic Întrunit al Armatei.
Neajunsurile financiare sunt printre cele mai des invocate motive de despărțire și banii reprezintă un motiv de ceartă în multe dintre cuplurile românești – femeile se supără mai des atunci când e vorba de bani. Cheltuielile casnice sunt împărțite în mare măsură în funcție de responsabilități și banii sunt ținuți la comun într-o proporție mai mare. Multe cupluri au și un fond de urgență. Când vine vorba de anul curent, cele mai mari îngrijorări sunt legate de creșterea costurilor de trai și instabilitatea politică.
Premierul Ciolacu a semnat o nouă componență a Comisiei pentru examinarea investițiilor străine directe (CEISD), care funcționeză în subordinea Guvernului, dar, spre deosebire de modificările anterioare ale componenței comisiei, de data aceasta nu au mai fost anunțați public membrii CEISD, anexa cu numele acestora fiind acum ”clasificată”.
Lovitură pentru piața muncii . Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Banca Națională a României este așteptată de analiști să mențină dobânzile la nivelurile curente, pe fondul îngrijorărilor legate de inflație și incertitudinile fiscale.
România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește atitudinea pozitivă a locuitorilor față de Inteligența Artificială la locul de muncă, potrivit sondajului Eurobarometru publicat de Comisia Europeană.