Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis că instituția nu va ezita să aplice prevederile legale pentru a asigura serviciul public de producție de agent termic pentru bucureșteni, după ce câteva sute de angajați ai companiei de stat Electrocentrale București (ELCEN), controlată de minister și principalul producător de energie termică și electrică al Capitalei, au refuzat să intre în tura de dimineață, nemulțumiți că le vor scădea salariile odată cu aplicarea ordonanței trenuleț.
Cel mai recent clasament mondial al universităților a fost publicat de Times Higher Education, plasând din nou Universitatea Oxford din Regatul Unit în fruntea clasamentului, conform Statista.com.
Angajați ai Camerei Deputaților protestează la biroul președintelui Camerei Deputaților, Ciprian Șerban, după anunțul acestuia privind restructurările ce urmează să aibă loc în instituție.
Numărul turiștilor care au ales să meargă în vacanță, în 2024, în Delta Dunării a fost cu 20% mai mic față de 2023.
Creditul neguvernamental acordat de sectorul bancar a crescut anul trecut cu 8,9%, fiind peste rata inflației după doi ani de scădere reală. Masa monetară a crescut și ea cu două cifre, cu un avans mai mare pentru banii gheață din circulație, în timp ce depozitele sau majorat de asemenea cu o zecime – în decembrie foarte populare au fost depozitele în valută.
Câteva sute de angajați ai Elcen au refuzat să intre în tura de dimineață, nemulțumiți că le vor scădea salariile odată cu aplicarea ordonanței trenuleț, și amenință că vor opri centralele care produc căldură și apă caldă pentru locuitorii Bucureștiului.
Vânzările globale de vehicule electrice pe baterii (BEV) au crescut în 2024 cu aproximativ 14%, la 10,4 milioane unități.
București, Ilfov și Timiș ocupă primele trei poziții în rândul regiunilor cu cele mai multe ipoteci intabulate în 2024, fiind urmate de Iași și Constanța.
Circa 133.000 de români au început în 2024 să economisească pentru vârsta retragerii prin fondurile de pensii private facultative (Pilonul 3), cu 40% mai mulți decât în 2023 și reprezentând un record istoric pentru numărul de clienți nou-atrași în sistem într-un singur an.
În România au fost puse în funcțiune anul trecut capacități mari de producție de energie electrică regenerabilă cu putere instalată totală de 950 MW, iar în 2025 și 2026 sunt așteptate, cumulat, puneri în funcțiune de încă cel puțin 3.700 MW.