Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, consideră că din punct de vedere economic lucrurile nu stau bine în țara noastră și consideră că va fi nevoie de măsuri care să corecteze parțial acest deficit. El a adăugat că este greu de presupus că în jumătate de an putem reduce deficitul de la 9% la 7% și a adăugat că trebuie să avem scăderi de cheltuieli, dar că este posibil să fie luate și măsuri de creștere a unor taxe și impozite.
Autoritățile locale au lansat licitația pentru amenajarea Parcului Grozăvești, din capitală.
Cele două state au decis că, începând cu 14 mai, SUA vor reduce tarifele aplicate importurilor chinezești de la 145% la 30%, iar China va reduce taxele aplicate bunurilor americane de la 125% la 10%. Decizia a fost luată după două zile de negocieri purtate în Elveția.
Un sondaj intern al Romanian Business Leaders, care nu are reprezentativitate națională, dar la care au răspuns 417 de antreprenori, este prezentat ca indicând o nervozitate mare în rândul acestora. Un climat politic instabil, dominat de discurs anti-investiții și retorică economică populistă, va avea consecințe directe și grave asupra economiei reale.
Exporturile României au crescut cu 2,7% în primele trei luni ale anului, la 23,599 miliarde euro, iar importurile au crescut cu 8,1%, la 32,053 miliarde euro, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).
Premierul japonez Shigeru Ishiba a reafirmat obiectivul de a elimina toate tarifele vamale în negocierile comerciale cu Statele Unite, subliniind importanța unui comerț liber și echitabil, transmite Reuters.
Synotech câștigă. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Puterea instalată cumulată a instalațiilor de producție de energie electrică ale prosumatorilor a depășit 2.500 MW la finalul lunii februarie, iar numărul acestora a ajuns la peste 208.000, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
O hartă a lumii evidențiază țările în funcție de nivelul dobânzii de politică monetară, cu cea mai ridicată rată înregistrată în Venezuela: 59,36%.