ANCOM vrea să stabilească cerințele tehnice pentru interconectarea rețelelor telecom IP. Crescendo International a depus singura ofertă

ANCOM vrea să stabilească cerințele tehnice pentru interconectarea rețelelor telecom IP. Crescendo International a depus singura ofertă
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 8 sep 2017

Crescendo International a depus la Autoritatea de Reglementare în Comunicații (ANCOM) singura ofertă pentru furnizarea de servicii de consultanță în vederea stabilirii unui set de cerințe tehnice privind interconectarea rețelelor de telecomunicații bazate pe tehnologia IP (Internet Protocol). Demersul instituției are la bază atât procesul de migrare al rețelelor actuale de telecomunicații către standardul IP, dar și rezistența principalilor operatori telecom la încheierea de acorduri de interconectare pentru servicii de terminare a apelurilor, care insistă pe acorduri în standardul clasic (TDM/SS7).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"În România există acorduri de interconectare IP în telefonie, în special pentru furnizarea de servicii de terminare a apelurilor, încheiate de către operatorii de talie mică în scopul interconectării propriilor rețele. Pe de altă parte, principalii furnizori de servicii de terminare apeluri par a manifesta o anumită rezistență la încheierea de acorduri de interconectare IP pentru servicii de terminare, insistând pe interconectarea în TDM/SS7 în ciuda migrării propriilor rețele spre rețele IP", se arată într-un răspuns al ANCOM remis la solicitarea Profit.ro.

Pentru a încuraja și asigura accesul și interconectarea în condiții adecvate, în cazurile în care operatorii nu reușesc prin intermediul instrumentelor de negociere comercială să treacă la implementarea unor arhitecturi moderne mai eficiente, ANCOM poate impune în sarcina operatorilor cu putere semnificativă pe piață, utilizând instrumentul reglementării ex-ante, obligația de a oferi interconectare și poate stabili inclusiv condiții de natură tehnică și operațională pe care furnizorii trebuie să le îndeplinească, se mai spune în răspuns.

Contractul a fost estimat la 133.200 lei, fără TVA, pentru o perioadă de 160 de zile.

Grecii au scos 235 de milioane de lei din Bancpost prin reducerea capitalului social CITEȘTE ȘI Grecii au scos 235 de milioane de lei din Bancpost prin reducerea capitalului social

Crescendo International este un furnizor de servicii și soluții integrate de IT&C. Anul trecut, afacerile companiei au atins 50,7 milioane de lei, cu aproape 8% mai puțin decât în 2015.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
crescendo international
oferta
consultanta
retele ip
interconectare