Asaltată de călătorii sufocați în autobuze, RATB a lansat licitația pentru dotarea cu aer condiționat a 150 de mașini. Contract de 11 milioane lei

Asaltată de călătorii sufocați în autobuze, RATB a lansat licitația pentru dotarea cu aer condiționat a 150 de mașini. Contract de 11 milioane lei
scris 8 aug 2017

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a inițiat licitația care urmărește modernizarea unui număr de 150 de autobuze prin dotarea cu sistem de climatizare, contractul fiind estimat la 11,04 milioane de lei, fără TVA.

Vineri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunea că, din cele aproximativ 1.000 de autobuze pe care le deține RATB, doar jumătate sunt dotate cu aer condiționat, iar în unele nu funcționează, dar își exprima speranța că această vară va fi "ultima vară în care în București nu se poate circula civilizat".

La acest moment, nu toate autobuzele din parcul RATB sunt dotate cu instalații de aer condiționat, motiv pentru care, vara, cele fără aer condiționat pot fi comparate cu adevărate saune. Pe de altă parte, sunt și șoferi care refuză să pornească instalația de climatizare, pentru a se încadra în planul lunar de consum stabilit de RATB.

“Obiectul contractului constă în furnizarea produselor și prestarea serviciilor pentru modernizarea autobuzelor Mercedes Benz EURO 3 cu sistem de climatizare în salonul de calatori (inclusiv furnizarea pieselor necesare). Furnizorul trebuie să își ia angajamentul ferm că sistemele de climatizare autobuze care fac obiectul contractului, vor funcționa pe autobuze, în condițiile climatice ale Municipiului București și vor realiza condițiile de microclimat în salonul pasagerilor conform celor prevăzute în caietul de sarcini”, a transmis acum RATB potențialilor furnizori.

UPC România, mai aproape de 1,3 milioane de clienți la finele primului semestru. Compania a cumpărat un operator local CITEȘTE ȘI UPC România, mai aproape de 1,3 milioane de clienți la finele primului semestru. Compania a cumpărat un operator local

Transportatorul solicită viitorilor ofertanți să garanteze caroseria autobuzului față de posibilitatea apariției de fisuri, coroziune, deteriorări, în zona de montaj a instalației de climatizare pe autobuz și defecțiuni grave care pot apare la echipamentele și agregatele autobuzului, pe toată durata remanență de viață a autobuzului.

“Furnizorul trebuie să își ia angajamentul ferm ca să realizeze reomologarea de tip la RAR a autobuzelor pe care va monta sistemele de climatizare pe costurile și răspunderea sa în condițiile prevăzute de legislația română în domeniu”, se mai spune în anunț.

Ofertele vor fi deschise la 13 septembrie.

În același timp, Primăria Capitalei a inițiat o licitație pentru cumpărarea a 400 de autobuze cu aer condiționat, inițiată la începutul lunii iulie, care însă a fost contestată de BMC Truck&Bus, importatorul producătorului turc BMC, cu argumentul că instituția a refuzat să modifice caietul de sarcini al procedurii de atribuire, în sensul împărțirii pe loturi a contractului. Achiziția este estimată la peste 510 milioane lei (112 milioane de euro) și va fi finanțată integral din bugetul local.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ratb
autobuze
modernizare
climatizare
licitatie