ASF începe discuțiile cu Watford Insurance pentru intrarea companiei de asigurări în România

ASF începe discuțiile cu Watford Insurance pentru intrarea companiei de asigurări în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2018

Autoritatea de Supraveghere Financiară va începe discuțiile cu Watford Insurance pentru intrarea în România, notificarea privind intenția companiei de asigurări, cu sediul în Gibraltar și partener strategic al grupului american Arch, de a desfășura activitate de asigurare pe teritoriul României fiind inclusă pe agenda ședinței de astăzi a Consiliului ASF. Profit.ro a anunțat la finele anului trecut că Watford Insurance a depus la autoritatea din Gibraltar și la ASF o cerere pentru începerea activităților de subscriere pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Compania se va concentra pe vânzarea de RCA și va intra în România printr-o sucursală al cărei management va fi asigurat de societatea locală Intaro, specializată în servicii de asigurări.

Șeful Allianz-Țiriac: Doar cu RCA și CASCO, piața nu mai poate crește. E nevoie de diversificare CITEȘTE ȘI Șeful Allianz-Țiriac: Doar cu RCA și CASCO, piața nu mai poate crește. E nevoie de diversificare

Principalul investitor este Ellaal Goldberg S, societate cu acționariat majoritar nord american care are ca obiect înființarea și dezvoltarea afacerilor pe teritoriul României. CEO al Intaro este Filip Stavrositu, fost director în cadrul Astra Asigurări și unul dintre puținii specialiști în domeniul reasigurărilor și al asigurărilor de aviației.

Potrivit surselor Profit.ro, de partea de gestionare a dosarelor de daună se va ocupa Păvălașcu Risk Consultants, loss adjuster care reprezintă în România grupul Crawford, lider mondial în domeniu.

Din informațiile Profit.ro, Intaro a încercat de mai mult timp să găsească un partener cu care să intre pe piața RCA din România și a discutat cu mai multe nume mari care ar fi fost dispuși să activeze aici. La discuțiile cu Watford ar fi participat și brokerii de la Greco JTL.

Watford Insurance este parte a Watford Re, companie de reasigurare înregistrată în Bermude, cu un capital de 1,2 miliarde de euro, mai mult decât toată piața locală de RCA.

Zona RCA are nevoie de o creștere a concurenței în condițiile în care doar două firme, City Insurance și Euroins, adună mai bine de 60% din vânzări, iar împreună cu al treilea jucător (Asirom) depășesc chiar 75%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rca
asf
arch
watford