ASF sancționează Grawe, Gothaer și Uniqa Asigurări de Viață pentru deficiențe în activitate

ASF sancționează Grawe, Gothaer și Uniqa Asigurări de Viață pentru deficiențe în activitate
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 oct 2019

Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a sancționat Gothaer Asigurări Reasigurări, Grawe România Asigurare și Uniqa Asigurări de Viață cu amenzi și avertismente pentru deficiențe în activitatea desfășurată, constatate în urma unor controale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Astfel, Uniqa Asigurări de Viață a fost amendată cu 40.000 lei pentru deficiențe ce țin de funcționalitatea mecanismelor de control intern instituite la nivelul societății.

Inspectorii ASF au fost constatat că pentru anumite produse de asigurare nu au fost furnizate deținătorilor de polițe toate informațiile privind condițiile contractului de asigurare sau au fost furnizate într-o manieră neconformă, iar în unele cazuri modalitatea de calcul a primelor de asigurare nu a fost realizată pe baze actuariale general acceptate.

Societatea are obligația să transmită ASF un plan de măsuri în vederea remedierii aspectelor constatate și implementării unor mecanisme de control intern care să asigure un cadru general de control intern adecvat.

Confirmare: ASF amendează Euroins și City Insurance pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor CITEȘTE ȘI Confirmare: ASF amendează Euroins și City Insurance pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor

Gothaer Asigurări Reasigurări a primit avertisment scris pentru deficiențe ce țin de modalitatea de reflectare în procedurile interne a anumitor activități desfășurate la nivelul societății.

De asemenea, societatea a fost sancționată și pentru disfuncționalități în elaborarea/prezentarea unor documente pe care aceasta are obligația să le
întocmească, potrivit legislației în vigoare.

Asigurătorul are obligația de a întocmi și de a transmite ASF un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Grawe România Asigurare a fost sancționată cu avertisment scris pentru calculul eronat al obligațiilor legale privind contribuția la Fondul de Garantare a Asiguraților, privind taxa RCA și taxa de funcționare.

Societățile au dreptul de a contesta sancțiunea în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei Consiliului ASF.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
sanctiuni
amenda
avertisment
gothaer
uniqa
grawe