Astra Vagoane urmărește un nou contract substanțial, la Arad

Astra Vagoane urmărește un nou contract substanțial, la Arad
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 feb 2019

Astra Vagoane Călători, companie controlată de familia Blidar, a depus singura ofertă la o licitație organizată de Primăria Arad pentru furnizarea a 28 tramvaie, din care 10 într-o primă etapă, contractul fiind estimat la 202,2 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 4 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Finanțarea va fi asigurată de la bugetul local și din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Intrat pe pierderi cu Astra Vagoane Călători după ani de profit, Valer Blidar semnează cu Raiffeisen un contract tip sale&lease back de peste 7 milioane euro pentru vagoane CITEȘTE ȘI Intrat pe pierderi cu Astra Vagoane Călători după ani de profit, Valer Blidar semnează cu Raiffeisen un contract tip sale&lease back de peste 7 milioane euro pentru vagoane

“Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Arad 2014 – 2030 prevede achiziționarea până în anul 2023 a unui număr de 30 de tramvaie din care 10 tramvaie dublu articulate și 20 de tramvaie vagon. În lista proiectelor prioritizate în documentul justificativ FESI sunt prevăzute a fi achiziționate un număr de 18 tramvaie (4 tramvaie dublu articulate și 14 tramvaie vagon) iar pe lista de rezervă au fost trecute 6 tramvaie dublu articulate și 4 tramvaie vagon. Achiziționarea etapizată a celor două tipuri de tramvaie și necesitatea corelării cu contractarea surselor de finanțare pentru cele 28 de tramvaie conduce la încheierea unui contract de furnizare a materialului rulant electric, cu posibilitatea de revizuire în sensul achiziționării unor cantități suplimentare”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Primăria București va cumpăra 100 de tramvaie cu Wi-Fi, pentru anumite linii. La periferia Capitalei încă circulă însă tramvaie antice UPDATE Precizări ale Primăriei CITEȘTE ȘI Primăria București va cumpăra 100 de tramvaie cu Wi-Fi, pentru anumite linii. La periferia Capitalei încă circulă însă tramvaie antice UPDATE Precizări ale Primăriei

În 2017, conform www.termene.ro, Astra Vagoane Călători Arad a raportat o cifră de afaceri de 41,7 milioane de lei, de la 60,9 milioane de lei în anul precedent. Pierderile s-au majorat la 22,7 milioane de lei, de la 9,3 milioane de lei în 2016.

Acționarii producătorului de material rulant sunt Tristar SRL – 51%, Valer Blidar – 44,91% și Mihaela Corina Blidar – 1,99%.

Tristar SRL București este controlată de Mihaela Corina Blidar – 80% și Ioana Blidar – 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
astra vagoane
tramvaie
licitatie
arad
fonduri europene
oferta
blidar