BCR finanțează Primăria Capitalei

BCR finanțează Primăria Capitalei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 aug 2023

Banca Comercială Română (BCR) a câștigat o licitație organizată de Primăria Municipiului București (PMB) pentru furnizarea unui împrumut de 150 milioane de lei, banii urmând să finanțeze mai multe investiții publice de interes local. Pe perioada contractului de împrumut, de 10 ani, instituția va achita dobânzi în sumă totală de 37,361 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La procedură s-au înscris și Alpha Bank România, Libra Internet Bank și UniCredit Bank.

"Principalul obiectiv al administrației publice locale îl reprezintă dezvoltarea Municipiului București. Astfel, atingerea obiectivelor de investiții menite să asigure Municipiului București imaginea de capitală europeană ocupă un loc prioritar. Rolul administrației publice locale este acela de a realiza obiective de investiții de interes local atât din resursele proprii, cât și din alte finanțări atrase, precum finanțări rambursabile de la instituții specializate", scrie în caietul de sarcini al licitației.

Agrinvest Credit IFN a contractat de la ING Bank Romania un nou credit CITEȘTE ȘI Agrinvest Credit IFN a contractat de la ING Bank Romania un nou credit

Banii vor fi utilizați pentru reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București (șapte obiective însumând o lungime de traseu de 31,621 km) - 20 milioane de lei, amenajarea spațiului public urban Podul Calicilor - Ansamblu Urban Domnița Bălașa, Palatul de Justiție și parcaj subteran - 5 milioane de lei, realizare circuit pietonal turistic al orașului în zona Cheiul Dâmboviței Unirii – Izvor, Splaiul Independenței, Pod Unirii – Pod Izvor - 10 milioane de lei, realizare Pasaj Doamna Ghica - 31,5 milioane de lei, realizare penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea între strada Brașov și Terminal Tramvai 41 - 20 milioane de lei, refacere și modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol și realizarea de spații adiacente necesare desfășurării activităților sportive și de agrement - 10 milioane de lei, modernizarea magistralor de termoficare aparținând SACET București, obiectiv 1 + obiectiv 5 – 9,17 km - 36,1 milioane de lei, modernizarea sistemului rutier și linii de tramvai Bulevardul Aerogării între Șos. București – Ploiești și Strada Alexandru Șerbănescu - 7,4 milioane de lei și realizare traseu prioritar pietonal și de bicicliști - 10 milioane de lei.

MAI cumpără echipamente de comunicații și surse neîntreruptibile de peste 200 milioane de lei. Cine sunt furnizorii CITEȘTE ȘI MAI cumpără echipamente de comunicații și surse neîntreruptibile de peste 200 milioane de lei. Cine sunt furnizorii

Recent, Primăria Capitalei a semnat cu Banca Comercială Română (BCR) un contractat de împrumut de 156,463 milioane de lei, suma fiind necesară refinanțării datoriei publice locale provenită din ratele de capital scadente în semestrul II 2023.

Creditul a fost acordat pe o perioadă de 5 ani și, pe perioada împrumutului, PMB va achita dobânzi în sumă totală de 37,361 milioane de lei.

Mai multe detalii despre credit AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei
pmb
bcr
împrumut