Class IT Outsourcing va prelua Class IT Hardware și va activa pe piață sub brandul Startech Team. Afacerile vor depăși 6 milioane de euro în 2017

Class IT Outsourcing va prelua Class IT Hardware și va activa pe piață sub brandul Startech Team. Afacerile vor depăși 6 milioane de euro în 2017

Bogdan Tudor, director general Class IT Outsourcing

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 7 dec 2016

Class IT Outsourcing, un important furnizor de servicii de suport IT, va prelua integral Class IT Hardware, o companie cu activități în consultanță IT, și va activa pe piață sub brandul Startech Team. Motivul? Operațiunea vizează extinderea pe piața integratorilor de soluții IT și are loc pe fondul introducerii de noi soluții în portofoliu, ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei, a afirmat directorul general al viitoarei companii, Bogdan Tudor.

Anul trecut, afacerile celor două societăți au cumulat de 13,1 milioane de lei, de la 11,8 milioane de lei în 2014.

“Startech Team înseamnă mai mult decât servicii de suport IT. Înseamnă analiză a afacerilor clienților și integrarea de soluții pentru afaceri mai performante. Anul acesta aniversăm 15 ani de activitate, atât Class IT Outsourcing, cât și Class IT Hardware, și am decis să adăugăm în portofoliu noi soluții IT, menite să crească performața companiilor. Vom continua investițiile în divizia de management IT, prin soluțiile Optimum Desk și în divizia de protecție a afacerilor, prin soluțiile Optimum Center. De asemenea, vom investi major și în divizia de analiză de business și inovație”, a spus Tudor într-o conferință de presă.

Toate aceste îmbunătățiri determină o mai bună segmentare a diviziilor companiei Class IT Outsourcing și deschid peste 50 de poziții pentru noi specialiști IT, cu diferite nivele de competențe. În prezent, cele două companii au 150 de angajați.

“Din 2017, vorbim de trei tipuri de companii cărora ne adresăm cu servicii și soluții IT: companii antreprenoriale, companii medii și companii mari. Pentru fiecare categorie de clienți am definit și oferim un portofoliu particular de servicii și soluții, adaptat nevoilor lor”, a afirmat Tudor.

Evoluția companiei are loc și în contextul creșterii nevoii firmelor de a apela la furnizori specializați de servicii de suport și soluții IT. Această necesitate va genera, la nivelul întregii piețe, o majorare de două cifre în 2016, urmând un ritm accelerat de creștere în perioada următoare.

“Aproximativ 60% dintre companiile din România au nevoie acută de implementarea de soluții IT inovatoare pentru a se menține competitive în următoarea perioadă. La momentul actual, vorbim însă de o piață incipientă, unde sub 20% dintre companii lasă gestiunea departamentelor IT pe seama specialiștilor. Spre comparație, în Statele Unite ale Americii, procentul companiilor care apelează la furnizori specializați de servicii de suport și soluții IT este de peste 60%, iar în vestul Europei, media depășește 45 - 50%”, a explicat șeful Class IT Outsourcing.

Ieșirea unor asigurători RCA de pe piață a sporit afacerile Allianz-Țiriac la peste 900 milioane de lei la 9 luni. CITEȘTE ȘI Ieșirea unor asigurători RCA de pe piață a sporit afacerile Allianz-Țiriac la peste 900 milioane de lei la 9 luni.

Introducerea de noi soluții IT în portofoliu, alături de o mai bună segmentare a diviziilor companiei, determină și creșterea cifrei de afaceri a companiei. Astfel, Startech Team estimează pentru acest an o cifră de afaceri de peste 4,4 milioane de euro și de peste 6 milioane de euro în 2017.

Potrivit lui Tudor, 35.000 de angajați din peste 350 de companii se bazează în prezent pe suportul și soluțiile IT livrate de cei 150 de specialiști ai celor două companii.

Acționarul unic al Class IT Outsourcing este Bogdan Tudor, iar Class IT Hardware este controlată de Teodor Gureanu și Roxana Theodora Tudor, soția lui Bogdan Tudor.

După fuziune, care se va încheia în următoarele 12 luni, Class IT Hardware va fi desființată, potrivit lui Tudor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
viewscnt
Afla mai multe despre
class it
fuziune
afaceri
startech team