Consiliul European, informat că premierul May va declanșa pe 29 martie ieșirea Marii Britanii din UE

Consiliul European, informat că premierul May va declanșa pe 29 martie ieșirea Marii Britanii din UE
scris 20 mar 2017

Reprezentantul Permanent al Marii Britanii l-a informat luni pe președintele Consiliului European, Donald Tusk, că premierul Theresa May va invoca pe 29 martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, declanșând procesul formal de ieșire a țării din Uniunea Europeană, potrivit purtătorului de cuvânt de pe Downing Street, transmite Reuters.

Premierul Theresa May îi va scrie pe 29 martie lui Donald Tusk, pentru a anunța în mod oficial retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie News.ro.

Negociatorii vor avea la dispoziție doi ani, începând cu miercurea viitoare, pentru a ajunge la un acord privind relațiile viitoare dintre Londra și Bruxelles.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va trebui în schimb să distribuie până pe 31 martie un proiect pentru negocierea Brexit-ului către celălalte 27 de țări ale Uniunii Europene.

De asemenea, cei 27 de lideri ai guvernelor naționale ar urma să se reunească la un summit pentru a aproba o serie de reguli finale cu privire la negocierea Brexit-ului.

ANALIZĂ Plățile restante la furnizori se mențin la un nivel record. 12% din numărul total al firmelor din România aveau datorii la furnizori în 2016 CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Plățile restante la furnizori se mențin la un nivel record. 12% din numărul total al firmelor din România aveau datorii la furnizori în 2016

Acest summit ar urma să aibă loc, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii mai la Bruxelles.

După aprobarea acestor reguli, negociatorul-șef Michel Barnier ar putea să programeze primele discuții cu omologul său britanic, ministrul David Davis.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
consiliul european
brexit
marea britanie