Dăncilă nu demisioneză: ”Greu de spus” dacă o moțiune de cenzură poate trece de Parlament

Dăncilă nu demisioneză: ”Greu de spus” dacă o moțiune de cenzură poate trece de Parlament
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, la sediul PSD, că nu demisionează, pentru că românii au încredere în actualul guvern și a spus că opoziția poate depune moțiune de cenzură. Ulterior, într-o intervenșie televizată, Dăncilă a arătat că e ”greu de spus” dacă o astfel de moțiune are șanse să fie adoptată, dar că are încredere că nu va trece de Parlament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Românii au încredere în guvern. S-a votat pentru europarlamentare, nu s-a votat pentru parlamentare. Dacă într-adevăr se vrea demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură. Dacă trece, atunci Guvernul pleacă”, a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit News.ro.

Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Dăncilă a respins categoric varianta demisiei.

Europarlamentare: Sondajele arată egalitate între PSD și PNL, iar, în apropiere, USR PLUS. Participarea la referendum a fost de peste 41% CITEȘTE ȘI Europarlamentare: Sondajele arată egalitate între PSD și PNL, iar, în apropiere, USR PLUS. Participarea la referendum a fost de peste 41%

”Categoric nu. Dl președinte Iohannis m-a obișnuit cu acest mod de abordare, cred că e a douazecea oară când cere demisia premierului și a  Guvernului. Asta nu înseamnă că noi spunem da. Guvernul poate cădea în urma unei moțiuni de cenzură, prin votul Parlamentului. Dacă se întâmplă așa, atunci trebuie să respectăm votul Parlamentului. Dacă nu, vom continua guvernarea, vom continua să venim cu măsurile pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare”, a afirmat Dăncilă.

Ea a precizat că nu a fost contactată de președinte sau de vreun reprezentant al altor partide.

Întrebată dacă este de părere că e posibil ca o moțiune de cenzură să treacă, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Greu de spus, greu de spus, dar eu am încredere că nu va trece și spun acest lucru pentru că una este votul pentru alegerile europarlamentare, una este majoritatea pe care o avem în Parlamentul României și eu cred că o moțiune nu va trece. Acum să vedem dacă opoziția vine cu un program, pentru că dacă depune moțiune de cenzură trebuie să vii și cu un program de guvernare, și cu un candidat de prim-ministru. Să vedem dacă opoziția poate face acest lucru și dacă poate coagula o majoritate în Parlamentul României”.

VIDEO În timp ce MAE susține că nu sunt probleme la vot în străinătate, la Londra mii de români stau pe străzi, la coadă, să voteze CITEȘTE ȘI VIDEO În timp ce MAE susține că nu sunt probleme la vot în străinătate, la Londra mii de români stau pe străzi, la coadă, să voteze

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, duminică seara, mulțumiri românilor pentru participarea la alegerile europarlamentare și la referendum, și a afirmat că PSD și-a bătut joc de români și că trebuie ”să plece”. În schimb, liderul PSD, Liviu Dragnea, a propus ca analiza pentru candidatul PSD-ALDE la Președinție să fie între Călin Popescu Tăriceanu și Gabriela Firea. Liviu Dragnea a spus că îi cere Vioricăi Dăncilă să nu demisioneze sub nicio formă.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, duminică seara, demisia Guvernului mâine, pentru că nu mai are legitimitate și a spus că liberalii împreună cu partenerii din opoziție au majoritatea ca să guverneze.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, duminică seară, că prezența mare la vot arată că românii au spus clar ce fel de Românie își doresc, iar inițiativa ”Fără penali” va deveni literă în Constituție, primii pași în acest sens fiind făcuți. De asemenea, Barna a cerut demisia Guvernului Dăncilă, ”pentru mizeria pe care a făcut-o din nou cetățenilor din diaspora”.

viewscnt
Afla mai multe despre
alageri
dancila
demisie
parlament
european
motiune
cenzura