Piața de eCommerce din România a continuat să crească în 2024, cu un avans de peste 8% al valorii comenzilor față de anul precedent.
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 18,38%, în 2024, până la 46.205, față de 39.031 în anul anterior, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).
Piața de automobile electrice din SUA a crescut cu 25% în luna decembrie, un progres remarcabil după ce întreg anul procentele au variat între 0 și 10%, pe fondul scăderilor mărcii Tesla. Cota de piață a segmentului BEV s-a majorat în ultima lună din an la 10%, cu peste un punct procentual mai mult decât în urmă cu un an.
Teletrans semnează. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
România a început din 2023 să piardă locuitori prin emigrare, inversând un trend care durează de mai mulți ani.Datele INS arată că, în 2023, un total de 48.612 persoane au plecat din România, în timp ce 29.830 de persoane au devenit imigranți definitivi, rezultând un sold negativ al migrației de -18.782 de persoane.
Creșterea anuală a salariilor în Marea Britanie continuă să depășească inflația, remunerațiile înregistrând creșteri atât în sectorul public, cât și în cel privat, arată Oficiul Național de Statistică (ONS), transmit DPA și BBC.
Piața de retail modern din România continuă să se extindă, contrar tendințelor de încetinire economică, susținută de un consum în creștere și de intrarea unor noi jucători internaționali.
Guvernul a finalizat listele cu posturi libere în administrația publică, valabile pentru 2025 și 2026.
Schimbările climatice provoacă deja scumpiri record la alimente, în 2025.
România importă astăzi prin toate punctele de interconectare disponibile, cu Bulgaria și Ungaria, un volum record de gaze, echivalent cu peste o cincime din consumul intern sau aproape jumătate din producția curentă, pentru a asigura cererea internă venită din partea populației și companiilor, în creștere ca urmare a răcirii vremii.