Orange câștigă în fața Vodafone. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Țările din Europa de Est au înregistrat cele mai mari creșteri ale standardelor de viață – sau ale productivității economice reale – din 2014 încoace. Întregul spațiu balcanic și fostele țări din blocul sovietic și-au crescut PIB-ul pe cap de locuitor cu 25–50% din 2014 până în 2024. România figurează a 6-a la viteza de creștere, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
China respectă toate părțile care rezolvă diferențele economice și comerciale cu Statele Unite prin consultări pe picior de egalitate, dar se va opune ferm oricărei părți care încheie un acord pe seama Chinei, a declarat Ministerul Comerțului de la Beijing, citat de Reuters.
Contract valoros la preț redus. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă, despre consumul energetic din ziua de Paște, aflat la un minim istoric, că România a dovedit că are un mix energetic echilibrat și flexibil care poate face față situațiilor extrem de dificile.
Economia UE dă semne de stabilizare. În februarie 2025, producția industrială și-a continuat revenirea, în timp ce comerțul cu amănuntul a rămas, în general, stabil. Sectorul serviciilor și-a menținut expansiunea constantă, atingând un nou record istoric în ianuarie 2025, conform datelor analizate de Profit.ro.
Vânzările de vin la nivel global au scăzut, în 2024, cu -3,3% față de anul precedent, până la 214,2 milioane de hectolitri.
Consumul de electricitate a căzut la nivel minim, avertiismente în acest sens fiind lansate din zilele anterioare.
Fermierii germani se confruntă cu decizii dificile, pe fondul majorării iminente a salariului minim în sectorul muncii sezoniere.
Producătorii de energie autohtoni vor plăti duminică un preț record, de 500 de lei/MWh, furnizorilor pentru a le prelua energia în exces, acesta fiind cel mai mare preț negativ înregistrat în România, după datele Profit.ro.