Alexandru Bușcu, numit administrator provizoriu al Romaero

Alexandru Bușcu, numit administrator provizoriu al Romaero
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2017

Alexandru Bușcu a fost numit administrator provizoriu al Romaero (simbol bursier RORX), companie de stat specializată în întreținerea și repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, până la data întrunirii Adunării Generale a Acționarilor societății și numirii unui administrator, arată un raport al companiei.

Alexandru Bușcu este economist, dar și pilot militar și a fost numit membru interimar vara aceasta în CA. Mandatul său a expirat în octombrie, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, acționarii companiei l-au numit pe Ștefan Paraschiv membru în Consiliul de Administrație cu un mandat de patru ani, începând cu 28 octombrie.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Romaero a avut pierderi de 9,14 milioane lei în primul semestru, de aproape două ori și jumătate mai mici față de cele înregistrate în prima parte a anului anterior.

De asemenea, cifra de afaceri a companiei a scăzut în primele șase luni ale acestui an cu 9%, la 22,43 milioane lei, de la 24,66 milioane lei, în prima parte a anului trecut. Veniturile din exploatare au însumat 35,38 milioane lei, la sfârșitul lunii iunie, în creștere cu 6%, de la 33,4 milioane lei în perioada similară a anului anterior.

O aeronavă Blue Air București-Stuttgart a aterizat la Budapesta, din cauza unei defecțiuni la bord CITEȘTE ȘI O aeronavă Blue Air București-Stuttgart a aterizat la Budapesta, din cauza unei defecțiuni la bord

Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, mai are 770 de salariați și are o valoare de piață de 156,1 milioane lei (34 milioane euro). Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 60,3 milioane lei. Romaero estimează că va încheia acest an cu pierderi de 44,18 milioane lei și venituri totale de 62,7 milioane lei, potrivit bugetului pentru 2017, aprobat de Guvern în octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru buscu
romaero
aviatie