ANALIZĂ Cele mai bine plătite joburi din oferta săptămânii. Post în IT la Brașov cu 5.000 de euro pe lună

ANALIZĂ Cele mai bine plătite joburi din oferta săptămânii. Post în IT la Brașov cu 5.000 de euro pe lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2021

Cel mai bine plătit job al săptămânii care se încheie este în IT: o companie din Brașov angajează un ”ABAP Developer SAP Logistics” pentru un salariu de 5.000 de euro pe lună. Jobul se poate face remote, dar condiția este ca aplicanții să cunoască limba germană la nivel avansat, se arată în datele puse la dispoziție de platforma bestjobs pentru emisiunea ”Ora de profit.ro” de la Prima TV.

Pe lângă jobul din IT, bestjobs semnalează și două noutăți interesante în topul celor mai mari salarii ale săptămânii: o companie de furnizare de energie din București caută un consilier juridic cu minimum 5 ani experiență, căruia îi oferă un salariu de 4.000 de euro pe lună; și o companie din Hamburg specializată în date și analize de piață recrutează din România un manager de resurse umane pentru un salariu de 3.500 de euro pe lună. Doritorii trebuie să fie dispuși să se mute în Germania.

Urmărește-ne și pe Google News

O altă noutate interesantă evidențiată de bestjobs este un job de sudor în Constanța pentru care se oferă un salariu cuprins între 2.600 și 3.000 de euro pe lună.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cel mai sigur oraș din România ocupă locul 14 la nivel mondial CITEȘTE ȘI Cel mai sigur oraș din România ocupă locul 14 la nivel mondial

De asemenea, săptămâna aceasta s-a remarcat o creștere a volumului de job-uri în domeniul Educației, în contextul începerii noului an școlar. Astfel, în București și Ploiești se caută profesori în învățământul primar și preșcolar, salariile oferite fiind între 1.000 și 1.300 de euro pe lună, în funcție de experiență. În București se caută învățători pentru salariul de 1.200 de euro pe lună și profesori pentru 1.100 de euro pe lună.

În ceea ce privește angajările în funcție de domeniu, vânzările au dominat clasamentul și săptămâna aceasta, pe locul doi fiind finanțele și contabilitatea. Tot pe podium au fost și job-urile de specialiști / tehnicieni: electricieni, mecanici, ingineri producție.

Deși regiunea București – Ilfov a fost și săptămâna aceasta cea mai bună pentru angajări, s-au observat creșteri pe cerere și ofertă și în județe precum Dolj, Prahova și Constanța, subliniază bestjobs.

Potrivit platformei, angajatorul cu cele mai multe aplicări în această săptămână a fost o companie internațională cu servicii în domeniul administrării de active, care are în acest moment 50 de poziții deschise pentru angajare în domenii diverse: financiar, contabilitate, IT, audit, date, customer servcice. Compania angajează în București.

Platforma bestjobs a realizat și un top al celor mai dorite domenii pentru job-uri remote, pe primul loc fiind IT / telecom. Urmează, în ordine, vânzările, call center, finanțele, contabilitatea, și marketingul.

Protest violent față de carantina și restricții, în Melbourne. Sute de arestări și mai mulți polițiști răniți CITEȘTE ȘI Protest violent față de carantina și restricții, în Melbourne. Sute de arestări și mai mulți polițiști răniți

Job-ul pentru care s-au depus cele mai multe aplicări săptămâna aceasta a fost unul de operator introducere, validare și prelucrare date. Peste 300 de doritori și-au depus CV-urile imediat după publicarea anunțului.

În ceea ce privește cererea și oferta de job-uri, Bucureștiul, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Iași domină la ambele capitole. La polul opus, cele mai puține joburi sunt în județele Teleorman, Olt, Sălaj, Vaslui și Călărași și în orașe precum Suceava, Bacău, Brăila, Satu Mare și Buzău. De asemenea, cei mai puțini oameni doritori să se angajeze se regăsesc în județele Teleorman, Sălaj, Călărași, Olt și Ialomița și în orașe precum Zalău, Miercurea Ciuc, Slatina, Călărași și Slobozia.

În ceea ce privește cererea și oferta de job-uri în funcție de domenii, cele mai căutate sunt vânzările, IT / telecom, financiar / contabilitate, inginerie și marketing. În schimb, domenii precum servicii frumusețe, agricultură / zootehnie, securitate / militar sau îngrijire copii / bătrâni nu sunt la mare căutare nici de către angajatori, nici de către cei care își caută un job.

Căutările de job-uri în funcție de vârstă au fost cele mai multe la categoria 25 – 34 de ani (31,82%), urmată de categoria 35 – 44 de ani (19,92%), 45 – 54 de ani (17,5%), 18 – 25 de ani (15,24%), 55 – 65 de ani (10,24%) și, pe ultimul loc, 65+ ani (5,28%).

Uniunea Europeană promite statelor membre ajutor financiar dacă primesc refugiați afgani CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană promite statelor membre ajutor financiar dacă primesc refugiați afgani

În ceea ce privește nivelul de experiență, cele mai multe aplicări s-au înregistrat la capitolul entry-level (44%), urmat de middle (42%), senior (10%) și executive (4%).

Nu în ultimul rând, femeile domină la capitolul aplicări pentru un job (58,2%).

viewscnt
Afla mai multe despre
joburi
salarii