Corespondență de la Florența. Președintele Parlamentului European: Europa nu trebuie să cedeze controlul infrastructurii energetice unor “investitori” care au alte interese

Corespondență de la Florența. Președintele Parlamentului European: Europa nu trebuie să cedeze controlul infrastructurii energetice unor “investitori” care au alte interese
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 20 mai 2019

Europa trebuie să acorde o importanță deosebită suveranității energetice și să nu cedeze controlul infrastructurii energetice unor “investitori” care au alte interese decât cele ale cetățenilor europeni, a declarat la summit-ul Eurelectric de la Florența, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În perioada 20-21 iunie, la Florența, are loc summitul anual al Eurelectric, la care sunt prezente principalele companii europene de distribuție, furnizare, producție de electriciate și tehnologie din domeniu.

“Trebuie să fim atenți și la suveranitate, la suveranitatea energetică a Europei. Mă refer la cei care vin nu pentru a face investiții, ci pentru a prelua controlul asupra unor sectoare de mare importanță pentru noi. Mai ales în domeniul energetic este important să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi”, a afirmat Tajani.

În opinia acestuia, dacă Europa dorește investiții în domeniu, trebuie să asigure un parcurs clar și un cadru de reglementare stabil.

FOTO Ironie a reprezentanței Comisiei Europene, în ziua în care Mazăre este extrădat: UE a importat 179.000 de kilograme de mazăre din Madagascar CITEȘTE ȘI FOTO Ironie a reprezentanței Comisiei Europene, în ziua în care Mazăre este extrădat: UE a importat 179.000 de kilograme de mazăre din Madagascar

“Dacă dorim o piață adevărată, trebuie ca sistemele noastre energetice să nu fie izolate și să crească gradul de interconectare”, a afirmat acesta.

Președintele PE a acuzat totodată state precum Germania și Italia că, prin politica de tarife (de transport - probabil - n.r.), scumpesc gazele pentru ceilalți membri UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
pe
eurelectric
tajani
suveranitate energetică
infrastructură