Corespondență de la Florența. Președintele Parlamentului European: Europa nu trebuie să cedeze controlul infrastructurii energetice unor “investitori” care au alte interese

Corespondență de la Florența. Președintele Parlamentului European: Europa nu trebuie să cedeze controlul infrastructurii energetice unor “investitori” care au alte interese
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 20 mai 2019

Europa trebuie să acorde o importanță deosebită suveranității energetice și să nu cedeze controlul infrastructurii energetice unor “investitori” care au alte interese decât cele ale cetățenilor europeni, a declarat la summit-ul Eurelectric de la Florența, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

În perioada 20-21 iunie, la Florența, are loc summitul anual al Eurelectric, la care sunt prezente principalele companii europene de distribuție, furnizare, producție de electriciate și tehnologie din domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News

“Trebuie să fim atenți și la suveranitate, la suveranitatea energetică a Europei. Mă refer la cei care vin nu pentru a face investiții, ci pentru a prelua controlul asupra unor sectoare de mare importanță pentru noi. Mai ales în domeniul energetic este important să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi”, a afirmat Tajani.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În opinia acestuia, dacă Europa dorește investiții în domeniu, trebuie să asigure un parcurs clar și un cadru de reglementare stabil.

FOTO Ironie a reprezentanței Comisiei Europene, în ziua în care Mazăre este extrădat: UE a importat 179.000 de kilograme de mazăre din Madagascar CITEȘTE ȘI FOTO Ironie a reprezentanței Comisiei Europene, în ziua în care Mazăre este extrădat: UE a importat 179.000 de kilograme de mazăre din Madagascar

“Dacă dorim o piață adevărată, trebuie ca sistemele noastre energetice să nu fie izolate și să crească gradul de interconectare”, a afirmat acesta.

Președintele PE a acuzat totodată state precum Germania și Italia că, prin politica de tarife (de transport - probabil - n.r.), scumpesc gazele pentru ceilalți membri UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
pe
eurelectric
tajani
suveranitate energetică
infrastructură