DOCUMENT 17 întrebări pregătite de Dragnea lui Cioloș privind veniturile la buget

DOCUMENT 17 întrebări pregătite de Dragnea lui Cioloș privind veniturile la buget
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 10 ian 2017

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a reușit să impună efectuarea unei anchete parlamentare prin care să fie verificate rectificările bugetare efecutate de fostul Guvern. Dacă inițial liderul social-democrat acuza o gaură în bugetul pe 2016 de 10 miliarde lei, acum Liviu Dragnea a adresat 17 întrebări care privesc modul în care au fost estimate de Guvernul Cioloș veniturile pe anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aceasta după ce ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, a declarat, astăzi, la Parlament, că el nu a pronunțat cuvântul ”gaură” la buget, fiind vorba de fapt doar de “o proiecție nerealistă, o supraestimare a veniturilor bugetare din rațiuni politicianiste”.

Luni, liderul PSD a prezentat cifre care ar demonstra că există o "gaură" la buget de 10 miliarde lei.

"Conform programării inițiale la adoptarea bugetului pentru 2016, veniturile erau estimate pe final de an la 231,1 miliarde lei. La sfârșitul anului, veniturile au fost de 221,1 miliarde lei, mai puțin cu 10 miliarde”, a afirmat, luni, Dragnea.

În ședința de marți a Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea a adresat comisiilor pentru buget o listă cu 17 întrebări, prin care dorește să afle de fapt cum și de ce ar fi fost supraestimate veniturile bugetare.

DOCUMENT 17 întrebări pregătite de Dragnea lui Cioloș privind veniturile la buget
DOCUMENT 17 întrebări pregătite de Dragnea lui Cioloș privind veniturile la buget

Estimarea unor venituri mai mari decât cele realizate este însă o practică obișnuită pentru orice guvern, care la rectificări "acoperă" de obicei veniturile neralizate prin alocări din cheltuielile programate, dar neefectuate.

Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, a declarat, marți, la Parlament, că el nu a pronunțat cuvântul ”gaură” la buget, fiind vorba de fapt doar de “o proiecție nerealistă, o supraestimare a veniturilor bugetare din rațiuni politicianiste”, iar Curtea de Conturi va trebui să identifice “elementele de nelegalitate, de oportunitate, de comportament de bun gospodar” al Guvernului Cioloș. 

Liderul PNL Cătălin Predoiu a arătat că inițiativa lui Liviu Dragnea este un gest de "răzbunare politică", iar de fapt modul de realizare a prognozei veniturilor putea fi aflat foarte ușor de la Ministerul de Finanțe. 

viewscnt
Afla mai multe despre
buget
rectificare
dragnea
ciolos
parlament
ancheta
estimare
venituri