EXCLUSIV A doua rectificare din acest an va suplimenta cu aproximativ 1,1 miliarde lei cheltuielile bugetare

EXCLUSIV A doua rectificare din acest an va suplimenta cu aproximativ 1,1 miliarde lei cheltuielile bugetare
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 16 nov 2018

Guvernul intenționează să adopte săptămâna următoare a doua rectificare bugetară din acest an, conform declarațiilor ministrului Finanțelor Publice, Eugent Teodorovici. Potrivit unor surse oficiale, proiectul de rectificare prevede o suplimentare cu 1,1 miliarde lei a cheltuielilor bugetare alocate până în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Surse oficiale au precizat pentru Profit.ro că, și de această dată, sumele alocate și necheltuite de ministere vor fi transferate ministerelor care și-au îndeplinit programele de investiții și au nevoie de finanțare suplimentară.

Black Friday: mari case de design din lume, în oferta SensoDays.ro CITEȘTE ȘI Black Friday: mari case de design din lume, în oferta SensoDays.ro

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat, joi, că, de exemplu, Administrația Prezidențială a solicitat suplimentarea fondurilor alocate, dar a refuzat să indice vreo cifră.

Conform surselor citate, în rectificarea pregătită, Guvernul va aloca doar un sfert din suma cerută de Președinție pentru această rectificare.

Guvernul a adoptat, prin ordonanță, cadrul legislativ care permite înființarea Fondului Suveran. Companiile incluse în Fond vor fi stabilite ulterior, dar nu vor fi scutite de management corporativ CITEȘTE ȘI Guvernul a adoptat, prin ordonanță, cadrul legislativ care permite înființarea Fondului Suveran. Companiile incluse în Fond vor fi stabilite ulterior, dar nu vor fi scutite de management corporativ

Guvernul a aprobat la începutul lunii septembrie prima rectificare din acest an a bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale.

Atunci veniturile bugetului general consolidat au fost actualizate ținând cont de încasările realizate pe primele 7 luni din acest an, precum și de măsurile legislative aprobate în cursul anului 2018, urcând, pe sold, cu suma de 8,82 miliarde lei.

Rectificarea a prevăzut, totodată, majorarea per sold a cheltuielilor bugetului general consolidat cu 9,93 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rectificare
buget
guvern
suplimentare
cheltuieli