Goldman Sachs își îmbunătățește prognoza și nu mai vede o recesiune în zona euro în acest an

Goldman Sachs își îmbunătățește prognoza și nu mai vede o recesiune în zona euro în acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 ian 2023
Economiștii de la Goldman Sachs nu mai prognozează o recesiune în zona euro, după ce economia s-a dovedit mai rezistentă pe finalul anului 2022, prețul gazelor naturale a scăzut brusc, iar China a renunțat la restricțiile Covid-19 mai devreme decât era anticipat.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
 
Produsul intern brut ar urma să crească cu 0,6% în acest an, față de o prognoză anterioară care indica o contracție de 0,1%. Economiștii băncii spun că inflația globală va scădea mai repede decât se credea, la aproximativ 3,25% până la sfârșitul anului 2023, dar avertizează totuși asupra creșterii lente pe timpul iernii, din cauza crizei energetice.
LISTA Noi meserii propuse pentru Clasificarea Ocupațiilor din România. Inclusiv consilierul de cuplu și numerologul CITEȘTE ȘI LISTA Noi meserii propuse pentru Clasificarea Ocupațiilor din România. Inclusiv consilierul de cuplu și numerologul

"Ne așteptăm, de asemenea, ca inflația de bază să încetinească pe fondul scăderii prețurilor bunurilor, dar vedem o presiune ascendentă continuă asupra inflației serviciilor din cauza creșterii costurilor cu forța de muncă", afirmă analiștii într-o notă pentru clienți, citată de Bloomberg.

Goldman anticipează creșteri de jumătate de punct procentual ale ratelor de dobândă la ședințele din februarie și martie ale BCE, urmate de o ultimă majorare de un sfert de punct în luna mai, ceea ce va duce rata depozitelor la 3,25%.
viewscnt
Afla mai multe despre
bce
goldman sachs
zona euro
recesiune
inflatie
crestere economica
economie
pib