Hollande și Cioloș vor inaugura săptămâna viitoare fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav - surse

Hollande și Cioloș vor inaugura săptămâna viitoare fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav - surse
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2016

Premierul Dacian Cioloș va inaugura săptămâna viitoare, alături de președintele Franței François Hollande, fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav, județul Brașov, au declarat marți, pentru News.ro surse oficiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Premierul Dacian Cioloș anunța la începutul lunii iunie, la Paris, că președintele francez, François Hollande, va face o vizită în România, în septembrie, pregătirea acestei vizite fiind una dintre chestiunile abordate de către prim-ministrul român împreună cu omologul său francez, Manuel Valls, în discuțiile de la Paris.

Potrivit unor surse avizate, fabrica de la Ghimbav este finalizată deja, înainte de termen, francezii de la Airbus așteptând vizita președintelui François Hollande în România pentru inaugurarea oficială.

Recent, Airbus Helicopters a înființat în România filiala Airbus Helicopters Industries, care se ocupă de construcția liniei finale de asamblare a elicopterelor H215.

Primul elicopter H215 va fi fabricat în România în 2017, proiectul fiind în grafic, urmând ca faza de dezvoltare să se încheie în 2020, când fabrica va ajunge la capacitatea de 15 elicoptere pe an.

Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat că a primit 220.000 de euro de la un om de afaceri CITEȘTE ȘI Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat că a primit 220.000 de euro de la un om de afaceri

La dezvoltarea proiectului H215, care are atât o versiune militară, cât și una civilă, în România participă companiile românești IAR, Aerostar, Aeroteh și Turbomecanica.

Întreaga piață mondială va fi deservită de la Brașov pentru toate elicopterele din gama H215, care avea și o denumire comercială distinctă. Șefii companiei ar putea chiar organiza o competiție în România pentru găsirea unei denumiri pentru noul elicopter.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
françois hollande
airbus