IHS Markit: Economia zonei euro se îndreaptă spre cea mai rapidă creștere din ultimul deceniu

IHS Markit: Economia zonei euro se îndreaptă spre cea mai rapidă creștere din ultimul deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2017

Economia zonei euro se îndreaptă spre cea mai rapidă creștere economică din ultimul deceniu, chiar dacă avansul serviciilor a încetinit în august la cel mai scăzut ritm de la începutul acestui an, potrivit datelor publicate marți de IHS Markit, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Indicele compozit referitor la intențiile de achiziții ale managerilor s-a menținut la 55,7 puncte în august, ușor sub nivelul de 55,8 publicat de IHS Markit în estimarea semnal, scrie News.ro.

Potrivit companiei de cercetare, deși sectorul serviciilor din regiune a avansat cu cel mai redus ritm din ianuarie, PIB-ul a crescut probabil cu 0,6% în trimestrul al treilea, creând condițiile pentru cea mai bună performanță anuală a economiei zonei euro din ultimul deceniu.

VIDEO Tudose, în Parlament: Creșterea economică anunțată în proiecția de buget pe acest an a fost de 5,2%; ne cerem scuze că o vom depăși și va fi mai mare CITEȘTE ȘI VIDEO Tudose, în Parlament: Creșterea economică anunțată în proiecția de buget pe acest an a fost de 5,2%; ne cerem scuze că o vom depăși și va fi mai mare

”Există un motiv bun de optimism, că actuală creștere va continua. Indicatori precum comenzile noi și așteptăriile viitoare au coborât la niveluri nemaiîntâlnite de la începutul anului, dar rămân suficient de ridicați pentru a sugera că orice posibilă încetinire a creșterii în lunile următoare va fi foarte modestă”, a declarat Chris Williamson, economist țef pentru afaceri la de IHS Markit.

Creșterea economică solidă din zona euro ar trebui să fie o veste bună pentru oficialii Băncii Centrale Europene (BCE), care se vor întâlni în această săptămână pentru a discuta politica monetară a instituției.

Analiștii intervievați de Bloomberg au anticipat că consiliul guvernatorilor vor retrage măsurile de stimulare pe parcursul a nouă luni, pornind de la începutul anului 2018.

Inflația accelerează lent, chiar dacă la un nivel de 1,5% este sub ținta de aproape 2% stabilită de BCE.

viewscnt
Afla mai multe despre
ihs markit
zona euro