Cinci firme din Bihor au notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, în luna iunie, că vor face concedieri colective, fiind vizați 185 de salariați.
„Notificarea se referă la intenția de concediere colectivă în perioada iulie-august 2024 a unui număr estimativ de 185 salariați din domeniile de activitate fabricare încălțăminte, mobilier, fabricare carton”, a transmis ITM Bihor.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Majoritatea muncitorilor concediați în această vară lucrează la fabrici de încălțăminte din Bihor, care se închid una după alta, pentru că nu mai au comenzi ca pe vremuri, arată ebihoreanul.ro.
În ultimul timp, forța de muncă din Maroc a devenit mai atractivă pentru producătorii de încălțăminte, chiar dacă, spun specialiștii domeniului, calitatea produselor este mult mai slabă decât în România.
Încet, încet, se pare că fabricile de încălțăminte în sistem lohn vor dispărea din Bihor. O asemenea fabrică din Marghita s-a închis deja și urmează alte două din Beiuș și Oradea.
CITEȘTE ȘI FMI mizează în continuare pe o creștere economică mondială de 3,2% în acest an„Industria ușoară, care ne-a caracterizat județul, nu va mai fi un factor la fel de important pe piața forței de muncă”, a confirmat Nicolae Hoduț, inspector șef adjunct al ITM Bihor.
Totuși, rata șomajului este redusă în Bihor, în jur de 2%, iar oferta locurilor de muncă este constantă. În județ fac angajări inclusiv nume mari, precum Nokian Tyres și Stihl.