Mai multe companii din industria auto din Arad declanșează concedieri colective. 450 de angajați, trimiși în șomaj

Mai multe companii din industria auto din Arad declanșează concedieri colective. 450 de angajați, trimiși în șomaj
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Mai multe companii din industria automotive din județul Arad au notificat autoritățile cu privire la intenția de a recurge la concedieri colective, invocând scăderea comenzilor pentru mașini electrice în Europa, iar unul dintre producătorii de componente a disponibilizat deja 97 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Arad, Marinel Henteș, a declarat că aproximativ 450 de angajați ar putea să fie disponibilizați, conform notificărilor făcute de șapte companii, scrie Agerpres.

Proprietarul Mega Image a decis să mizeze pe inteligența artificială pentru a-și majora câștigurile. Mesaj către clienți - Vor migra de la cardurile fizice. Nou calcul legat și de preluarea Profi CITEȘTE ȘI Proprietarul Mega Image a decis să mizeze pe inteligența artificială pentru a-și majora câștigurile. Mesaj către clienți - Vor migra de la cardurile fizice. Nou calcul legat și de preluarea Profi

Concedierile vin pe fondul scăderii industriei auto în toată Uniunea Europeană și mai ales Germania – principala piață pentru firmele din vestul României.

‘Au fost anunțate mai mult de 450 de disponibilizări în sectorul industriei automotive, în contextul în care s-au redus foarte mult comenzile pentru mașinile electrice. Aceste informații le am din discuțiile pe care le-am avut cu angajatorii, care ne notifică, potrivit legii, în perioada de preconcediere, adică în perioada aceea în care ei își pregătesc un număr de concedieri colective”, a spus Henteș.

El a precizat că până acum doar una dintre companii a recurs la concedieri, fiind afectați 97 de salariați, care și-au depus dosarele de șomaj. Totuși, spune directorul AJOFM, o mare parte dintre cei concediați ar putea fi preluați de alte companii cu același profil, care încă mai caută personal și s-au arătat interesate de disponibilitatea persoanelor rămase fără loc de muncă.

Potrivit AJOFM, în prezent rata șomajului în județ este de 1,4%, fiind una dintre cele mai mici din țară.

Pe de altă parte, platforma AJOFM Arad arată că sunt disponibile 789 de locuri de muncă la 199 de angajatori, cele mai multe în domeniile transporturi, construcții, automotive și comerț.

viewscnt
Afla mai multe despre
industria auto
șomaj